Završne večeri 54. FDK Omiš 2020.

Festival dalmatinskih klapa u Omišu svojim ovogodišnjim kratkim programom ovog vikenda ulazi u završnicu. U petak i subotu će se održati Završne večeri. Na temelju dostavljenih video snimki Festivalski žiri odabrao je po deset ženskih i muških klapa koje će se boriti za omiške štitove i leute, obzirom da se izborne večeri ove godine, zbog dobro nam poznate situacije, nisu održale.
Tako će u Završnoj večeri ženskih klapa koja će se u petak 24. srpnja održati na Trgu Sv. Mihovila sa početkom u 21 sat, uz izravni televizijski prijenos na trećem programu javne dalekovidnice, natjecati redoslijedom slijedeće klape: KURJOŽE-Podstrana, LUŠE-Split, VENTULA-Split, SALONA-Solin, MERLA-Dugopolje, KAPRIC-Zadar, STIVANJA-Trogir, MIRABELLA CZK-Omiš, ORŠULICE-Vodice i FIGURIN-Zagreb.
U subotu 25. srpnja na Trgu Sv. Mihovila sa početkom u 21 sat održati će se, uz izravni televizijski prijenos na trećem programu HRT-a Završna večer muških klapa. Redoslijedom nastupit će klape: BOŠKET-Zagreb, KAŠE-Dubrovnik, KORDA-Lumbarda, SEBENICO-Šibenik, PINGUENTUM-Buzet, MRIŽA-Split, PODVORJE-Kaštel Sućurac, KRUNIK-Kučine, KOŽINO-Kožino i KUMPANJI-Blato.
Klapama će se dodijeliti tri nagrade stručnog ocjenjivačkog suda, nagrada za najbolju izvedu, te nagrada publike...

Izvor: FDK.hr

Stručni ocjenjivački sud za obje završne večeri radit će u sastavu: Rajmir Kraljević, Ivana Tomić Ferić, Mirjana Siriščević, Mojimir Čačija, Marko Rogošić, Velebit Veršić i Mirko Barišić.

Televizijsko glasovanje se provodi u svrhu odabira pobjednika prema glasovima publike na 54. Festivalu Dalmatinskih Klapa Omiš i to u završnoj večeri ženskih klapa koja se održava 24.07.2020. godine od 21 sat, te u završnoj večeri muških klapa koja se održava 25.07.2020. godine od 21 sat.

Povezani članci

Who's Online

We have 238 guests and no members online