FDK: Ženska klapa Orca iz Splita zaslužene pobjednice 53. FDK-a

U petak 19. srpnja na Trgu sv. Mihovila održana je završna večer ženskih klapa na kojoj je nastupilo deset najboljih klapa iz izbornih večeri. Najbolja je, prema odluci stručnog ocjenjivačkog povjerenstva, bila klapa Orca iz Splita koja je osvojila Zlatni štit s povijesnim grbom Grada Omiša.
Srebreni štit Grada Omiša pripao je klapi Luše iz Splita dok je žiri na treće mjesto smjestio klapu Teranke iz Pule. Prema mišljenju publike koja je ispunila prepunu omišku pjacu, srca je uvjerljivo osvojila klapa Luše iz Splita, dok je srebrni Leut pripao ženskoj klapi Ankora iz Podstrane, a brončani Leut otišao u ruke klape Mirabela CZK iz Omiša.
Ovogodišnje ženske klape koje su izborile svoju ulaznicu za finale na izbornim večerima Festivala jesu: Ventula - Split, Mirabella CZK - Omiš, Stentoria - Daruvar, Figurin - Zagreb, Skontradura - Dubrovnik, Preženca - Zadar, Teranke - Pula, Ankora - Podstrana, Luše - Split, Orca - Split.

FDK: Ženska klapa Orca iz Splita zaslužene pobjednice 53. FDK-a

Izvor: FDK.hr

 

 

Stručno ocjenjivačko povjerenstvo radilo je u sastavu mo. Mojimir Čačija, Mićo Friganović, prof. Blaženko Juračić, mag.art Marijo Krnić, dr.sc. Marko Rogošić, dr.sc. Mirjana Siriščević i prof. Velebit Veršić.

Program su vodili Edita Lučić Jelić i Branko Uvodić.
 

NAJAVA: Završna večer ženskih klapa 53. FDK Omiš 2019.

U petak 19. srpnja 2019. održat će se završnica ženskih klapa 53. Festivala dalmatinskih klapa u Omišu.

Na trgu Sv. Mihovila sa početkom u 21 sat, pred kamerama HRT u izravnom TV prijenosu na 3. programu javne dalekovidnice za odličja natjecat će se 10 ženskih klapa koje su svoje mjesto izborile u izbornim večerima, i to redoslijedom: klapa Ventula, Mirabella CZK Omiš , Klapa Figurin, klapa Stentoria, klapa Skontradura, klapa Preženca, klapa Teranke, klapa Ankora, klapa Luše i klapa Orca.

Stručno ocjenjivačko povjerenstvo radit će u sastavu: mo. Mojimir Čačija, Mićo Friganović, prof. Blaženko Juračić, mag.art Marijo Krnić, dr.sc. Marko Rogošić, dr.sc. Mirjana Siriščević i prof. Velebit Veršić.

Povezani članci

Who's Online

We have 194 guests and no members online