Iz Regije..

Omišani prodaju kolodvor da bi završili dvoranu

Konačno je i službeno poznat datum kada će se omiški autobusni kolodvor (ponovno) naći na bubnju. Gradske su službe, naime, objavile da će se usmeno javno nadmetanje za vjerojatno najvrjedniju preostalu gradsku nekretninu održati 6. ožujka, a početna cijena bit će dva milijuna eura. Ili, da budemo sasvim precizni, 1.979.000 eura. A to je za čak 460.000 eura (3.450.000 kuna!) viša cijena od one koju je za kolodvor u rujnu 2012. godine neuspješno tražila administracija Ivana Škaričića. Cilj prodaje autobusnoga kolodvora odavno je poznat: namicanje novca potrebnog za dovršetak gradske sportske dvorane, koja bi, takvi su barem rokovi, već od jeseni trebala biti u funkciji ...

NA JAVNOJ DRAŽBI NAJAVLJENOJ ZA 6. OŽUJKA ODREĐENA NOVA CIJENA OD GOTOVO DVA MILIJUNA EURA

Omišani prodaju kolodvor da bi završili dvoranu

Piše: Vinko Vuković / Slobodna Dalmacija
Izvor: Slobodna Dalmacija


- Razlog je jednostavan: za razliku od prijašnjeg natječaja, sada je budući objekt, dakle prizemlje plus pet katova, uvršten u urbanistički plan, što mu je automatski podiglo cijenu, koju su, da ne bude zabune, odredili stručnjaci iz splitske tvrtke “Veig Ekspert” - objašnjava gradonačelnik Ivan Kovačić.

Cilj prodaje autobusnoga kolodvora odavno je poznat: namicanje novca potrebnog za dovršetak gradske sportske dvorane, koja bi, takvi su barem rokovi, već od jeseni trebala biti u funkciji.

Zemljište i postojeća zgrada, koji su ponuđeni na prodaju, površine su 4200 četvornih metara, a novi kupac u dotu će dobiti i kafić, turističku agenciju, javni zahod te biljetarnicu.

Omiš

Sukladno odredbama Prostornog plana uređenja grada Omiša, novi će vlasnik na toj lokaciji moći izgraditi objekt do 20 metara visine, a može zadržati i najmanje pet perona za parkiranje autobusa, te uz njega urediti trgovački, poslovni ili stambeni prostor. Parkiralište će se nalaziti u podrumskoj etaži.

Kupac je dužan u krajnjem roku od pet godina izgraditi objekt i privesti ga svrsi. Nakon proteka tog roka plaćat će penale u iznosu od 10 posto od postignute kupoprodajne cijene.

Odluku o prihvaćanju najpovoljnije ponude donijet će Gradsko vijeće, a pisane prijave, uz jamčevinu od 1.514.280 kuna, mogu se dostaviti do samog početka usmenog javnog nadmetanja, odnosno do 6. ožujka u 13 sati.

Povezani članci

Who's Online

We have 180 guests and one member online

  • admin