Iz Regije..

Škaričić: Problem vodopskrbe Poljica stvorili su upravo oni koji su to trebali rješiti – Hrv. vode

ivan škaričićZadnjeg dana mjeseca srpnja 2012. održana je 32. sjednica Gradskog vijeća Grada Omiša na kojoj je najviše riječi bilo o polugodišnjem izvješću o izvršenju proračuna Grada Omiša, a usvojeno je i rješenje o imenovanju Svjetlane Buljević za ravnateljicu Narodne knjižnice Omiš. Prijedlog polugodišnjeg izvješća o izvršenju Proračuna Grada Omiša za prvih šest mjeseci o.g. usvojen je većinom glasova, a sastoji se o izvještaja o prihodima i rashodima te obrazloženja prihoda i rashoda, o čemu je izvjestio Ivan Škaričić, kojem su omiški vijećnici uputili niz vjećničkih pitanja ...

OMIŠ

Osvrt na 32. sjednicu gradskog vijeća

Piše: Davor Grgat

Gradonačelnik Škaričić je, pored ostaloga, rekao i ovo: "..Bez obzira na recesiju, postoji jedan trend kada se mogu povući paralele s prihodima iz prošle godine kada je zabilježen jedan mali izlazni trend. Ovdje treba naglasiti da su u prvih šest mjeseci prihodi znatno slabiji, jer efekte turističke sezone mi osjetimo tek u drugoj polovici godine, i tada se povećaju prihodi..."

Od vijećničkih pitanja izdvajamo ono HNS-ovca Ivana Pajdeka, kojega je zanimalo što je sa spornim prolazom kroz hotel "Plaža"?

- "Kad smo davali vlasniku hotela sporno zemljište mislili smo da je to Gradsko zemljište, što se kasnije uspostavilo da je to Državno zemljište, koje čemo nastojati riješiti u rujnu mjesecu...“ - odgovorio je Škaričić.

Gradonačelnik je odgovorio i na viječničko pitanje - hoće li se u Docu graditi Gospodarska zona.

- "Ovisi o izradi Prostornog plana, a ta zona je gore prirodna, tu je kamen koji je u Dalmaciji prirodno bogatstvo, i već dugo je prepoznat u eksploataciji kamena za različite namjene, i mislim da nema nikakva razloga da to ne bude“, kazao je gradonačelnik Omiša i njegovog zaleđa.

Što je sa vodoopskrbom omiškog zaleđa, bilo je jedno od pitanja upučeno Gradonačelniku, a evo i odgovora:

- "Problem omiškog zaleđa su stvorili upravo oni koji su to trebali i rješiti – Hrvatske vode. Naime bivši direktor u Splitu i bivši direktor u Zagrebu su direktno kumovali da mi danas nemamo magistralni cjevovod. Međutim, apsurd je da mi sada imamo gore cjevovod, mi vozimo vodu cisternama, i to će nas ovog ljeta koštati oko 800.000 kn...“ zaključio je omiški gradonačelnik tužnu priču s opskrbom vodom dijala Poljica tik uz Cetinu ...

Povezani članci

Who's Online

We have 232 guests and no members online