Presuda Sanaderu poruka je svim političarima koji ne rade za opće dobro!

hrvatski političarPresudu na deset godina zatvora za primanje mita i ratno profiterstvo bivšem premijeru i predsjedniku HDZ-a Ivi Sanaderu sudsko vijeća zagrebačkog Županijskog suda nazvalo je porukom svim političarima, bez obzira na razinu, koji obnašane funkcije doživljavaju prilikom za stjecanje osobne koristi, a ne radom za opće dobro. "Ovakvim ponašanjem doprinijeli ste razočaranju ljudi u institucije sustava i stvaranje opće apatije i bezizlaznosti u društvu. Stvorili ste privid da se ne isplati raditi i da se do ciljeva može doći kršenjem zakona i morala cijelog društva", kazao je sudac Ivan Turudić obrazlažući nekada najmoćnijem hrvatskom političaru presudu u slučajevima Hypo i Ina-MOL ...

U ZEMLJI KOJOJ VLADA KORUPCIJA I PROFITERSTVO

Presuda Sanaderu poruka je svim političarima koji ne rade za opće dobro!

Izvor: Hina

Dodao je da se primjenom propisanih kazni mora utjecati i na svijest građana, zbog čega je navedena presuda poruka svima da se kriminal ne isplati i da će počinitelj biti kažnjen.

"S obzirom da ste kaznena djela počinili kao visoki dužnosnik poruka koja se upućuje ovakvom presudom je upućena osobama koje obavljaju političke funkcije na bilo kojoj razini vlasti. Vi ste svoju funkciju iskoristili za vlastito bogaćenje, a ne za opće dobro, kao što bi trebao biti", ustvrdio je Turudić.

Dodao je da sud na ovaj način šalje poruku svim ljudima koji obnašaju vlast ili će to činiti ubuduće da svoj posao rade za opće dobro, a ne vlastiti interes.

Povezani članci

Who's Online

We have 93 guests and one member online

  • admin