Burkina Faso!

Polančec i KosorDanas je bivši ministar gospodarstva Damir Polančec svježe izbrisani ex-HDZ-ovac, oko kojeg je cjelokupni državni aparat brižljivo sagradio sanitarni kordon, ostavljajući u njemu bivšem potpredsjedniku Vlade samo jednu rupicu prema vanjskom svijetu - onu kroz koju se, ali negdje u daljini, poput sjene u Alpama, vidi isključivo Ivo Sanader. Neprozirni mrak koji se pritom nadvija oko Damira Polančeca djeluje krajnje prijeteće. O HDZ-u ovdje ne treba trošiti previše riječi. Histerija koja je zavladala još uvijek vladajućom strankom već kao da se širi zrakom. Premijerka zemlje zagavljene u nekad globalnoj krizi, jednog dana preporučuje med i voće, drugog miluje životinje na stočnom sajmu, trećeg se baca u zagrljaj Polančecu, daje mu potporu da izdrži i da govori samo istinu. Četvrtog, nakon što ovaj pred saborskim povjerenstvom ustvrdi da su ministri i stranka samo radili svoj posao na prodaji hrvatske naftne kompanije, vrijedne milijardi u bilo kojem novcu, izbriše ga iz stranke. S osmijehom. Za sve to vjerojatno postoji i neki medicinski naziv, ali politički su stvari prilično jasne - brisali, ne brisali, isto im se piše! Čak i uz SDP koji se ponaša kao da se sve skupa događa u slabije nasljenim predjelima Burkine Faso. Sudbina Damira Polančeca, međutim, odnosno svega vezanog uz procese protiv njega, mogla bi mnogo trajnije odrediti budućnost ove zemlje od (prilično izvjesnog) rezultata na jednim parlamentarnim izborima,.. piše Jasmin Klarić, kolumnista Novog Lista ...


UMREŽENO ZALEĐE

Burkina Faso

Piše: Jasmin Klarić / Novi List
Izvor: Novi List

Scenarij je očit: ražanj za žrtveno janje je pripremljen narodu gladnom pravde i Europskoj Uniji željnoj antikorupcijskih akcija.

Ali, jesu li svi baš tako naivni?

PROČITAJ VIŠE...


Stranke rade što hoće

Don Ivan Grubišić kaže da su stranke u Hrvatskoj navikle na autokratsko i despotsko obnašanje vlasti, rade što hoće i ne snose nikakvu odgovornost za ono što rade.  – Zbog toga je često moguće da se, kao u ovom slučaju, događa ono što se u uređenoj demokratskoj državi ne bi smjelo događati. 

Polančec

Povezani članci

Who's Online

We have 130 guests and no members online