Lokalna samouprava najkorumpiranija

korupcijaNa okruglom stolu "Lokalni mediji u borbi protiv korupcije" održanom početkom listopada u Splitu, upozoreno je da je lokalna samouprava najkorumpiranija te da lokalni mediji imaju teškoća u rasvjetljavanju te korupcije jer novinari u tim medijima nisu materijalno neovisni. Po najnovijem istraživanju hrvatski građani lokalnu samoupravu ocjenjuju kao najkorumpiraniju, a čak 78 posto smatra da političari imaju najviše koristi od korupcije. Novinar Gordan Malić upozorio je da se u Hrvatskoj događa "veliko seljenje simpatija prema SDP-u", a to po njemu nije dobra perspektiva u borbi protiv korupcije ...


MEDIJI U BORBI PROTIV KORUPCIJE

Lokalna samouprava najkorumpiranija

Izvor: Hina

korupcija"Po najnovijem istraživanju hrvatski građani lokalnu samoupravu ocjenjuju kao najkorumpiraniju, a čak 78 posto smatra da političari imaju najviše koristi od korupcije" rekao je predstavnik ministarstva pravosuđa Davor Dubravica te dodao da je podmićivanje najčešće u bolnicama, prometnoj policiji, državnom inspektoratu i pri tehničkom pregledu vozila.

Rekao je da će se u kampanji za parlamentarne izbore vidjeti učinkovitost zakona o financiranju političkih aktivnosti izborne promidžbe.

"U izborima za sabor nijedna stranka ne može potrošiti više od 1,5 milijuna kuna u jednoj izbornoj jedinici i vidjet ćemo kako će se ponašati političke stranke" kazao je Dubravica.

Novinar Gordan Malić upozorio je da se u Hrvatskoj događa "veliko seljenje simpatija prema SDP-u", a to po njemu nije dobra perspektiva u borbi protiv korupcije.

Kao primjer naveo je nerasvijetljen slučaj korupcije Tržnice u Rijeci, gdje je SDP na vlasti. Zabrinjava što država ne rješava taj slučaj 18 mjeseci otkako je otvoren, kazao je Malić.

Povezani članci

Who's Online

We have 63 guests and no members online