Župan Boban u posjetu dugoratskim vatrogascima

Splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban u srijedu u Dugom Ratu našem doborovoljnom vatrogasnom društvu DVD Dalmacija Dugi Rat uručio donaciju nove vatrogasne opreme za intervencije u prometnim nesrećama, u vrijednosti 45.000 kuna. Tom prigodom obišao je novi dom dgoratskih vatrogasnog koji je trenutno u drugoj fazi izgradnje, utvrdio da izgradnja novog vatrogasnog doma u Dugom Ratu protječe u najboljem redu te najavio skoro raspisivanje natječaja završne faze opremanja prostorija, piše DalmacijaDanas.
– Od srca se zahvaljujem DVD Dalmacija iz Dugog Rata. Veliko hvala svim vatrogascima s područja Splitsko-dalmatinske županije koji nas neumorno štite svake godine. Znam da ste mnogo pomogli unesrećenim stanovnicima Sisačko-moslavačke županije. Zaslužujete duboki naklon svih nas – rekao je župan Blaženko Boban u Dugom Ratu.
Zapovjednik DVD-a Dalmacija Dugi Rat Pavao Tomić se nada će nadležni pomoći kako bi se Vatrogasni dom u konačnici izgradio do kraja...

 Župan Boban u posjeti dugoratskim vatrogascima

Izvor: Dalmacija Danas
Foto: Igor Jakšić


– Zahvalio bi se županu na vrijednoj donaciji. Mi smo u drugoj fazi izgradnje vatrogasnog doma i za sada ćemo osposobiti dio (prizemlje) vatrogasnog doma. Na žalost nećemo biti u mogućnosti ga u skorije vrijeme završiti zbog krize koja nas je zatekla i manjka prihoda. Treba nam još 3 i pol milijuna kuna. Našim vatrogascima nužne su nove prostorije jer ove sadašnje su vrlo stare i loše, čak i opasne i u slučaju većim prirodnih nepogoda. Zato će im za sada i prostorije u prizemlju jako dobro doći – kazao je načelnik Jerko Roglić.

PROČITAJTE VIŠE...


 Župan Boban u posjeti dugoratskim vatrogascima

Povezani članci

Who's Online

We have 61 guests and no members online