Osvrt na sastanak s načelnikom na temu proširenja kapaciteta dječjeg vrtića

Dječji vrtićSastanak s načelnikom na gornju temu održan je u utorak u 08:30 sati kako je bilo i najavljeno, a potrajao je 40-tak minuta. Na sastanku su sudjelovali: načelnik Jerko Roglić, Tina Rogošić Barbarić i Marin Šaban (@Tina: Hvala što me nisi ostavila samog!). Načelnik nas je izvijestio o trenutnom stanju na temu vrtića i prezentirao plan uređenja nove lokacije "Orkan" u koracima. Sljedeći ponedjeljak je ponovo sjednica vijeća na kojoj će se pokušati izabrati predsjednik vijeća. Nakon te sjednice će se organizirati sjednica na temu vrtića i rebalansa proračuna. Proračun treba uklopiti da odgovara novonastaloj situaciji.  Projekt preuređenja je u izradi i kad bude gotov, što se očekuje krajem ovog tjedna – početkom idućeg, po riječima načelnika, otvorit će se javni natječaj za preuređenje prostorija  ...

RAZGOVOR S POVODOM: DJEČJI VRTIĆ DUGI RAT

Osvrt na sastanak s načelnikom na temu proširenja kapaciteta dječjeg vrtića

Piše: Marin Šaban

Naš prijedlog je da organiziramo radnu akciju na lokaciji "Orkan", zajedno sa izvođačem radova. Npr. Ako možemo očistit ili piturat prostorije a to bi koštalo karikiram 10 000 kuna općinu, onda bi izvođač radova umanjio svoj račun za taj iznos. Te ušteđene novce bi se dalo iskoristiti za opremu u vrtiću ili što je već potrebno.

Načelnik je prihvatio ideju i obećao je razgovarati sa izvođačem radova kad se on odabere.

DijeteBilo je govora i o podizanju cijene vrtića, njihov prijedlog je 30% poskupljenja što bi značilo da najniža skupina koja plaća 300 kn bi plaćala 390 kn, a najskuplja koja plaća 650 kn bi plaćala 840 kn.

Pošto smo društvo u kojem većina ljudi radi za mizeriju naš prijedlog je bio da se pronađe model poskupljenja koji ne bi doveo roditelje koji rade za 2500 kn na rub egzistencije, možda da se napravi nekakva klasifikacija, u svakom slučaju načelnik je rekao da će razmisliti o tome.

E sad već se pitate a zašto poskupljenje?

Prvo: Cijena se nije mijenjala 12 godina, barem tako tvrdi načelnik. Drugo i ono bitnije: Da bi nova lokacija "Orkan" funkcionirala kako treba, općina mora zaposliti još 6 osoba u vrtić, što je trošak od 600 000 kn godišnje. Budimo realni, to naš proračun ne može podnijeti i podizanjem cijene vrtića taj trošak bi se smanjio na 250 000 kn.

Zbog besparice odgađa se projekt preuređenja centralnog parka u Dugom Ratu

Projekt preuređenja centralnog parka u Dugom Ratu sa sadržajem za djecu se odgađa do daljnjega jer rebalansom proračuna ta sredstva će biti prenamijenjena za preuređenje lokacije Orkan.

Načelnik Roglić je zainteresiran za sufinanciranje preuređenja parka na način da nam neko npr. donira sprave sa svojim logom (Konzum ima takav projekt), tako da ću ja pokušat pronaći takvog donora. Pokušajte i Vi, ako ste u mogućnosti.Eto, dragi roditelji, to vam je ukratko to ...

Povezani članci

Who's Online

We have 74 guests and no members online