(VIDEO) Sjednica vijeća: Usvojen izvještaj o izvršenju proračuna općine, donesena odluka o sufinanciranju školskih udžbenika, imenovani članovi odbora..

Na četvrtoj sjednici ovog saziva Općinskog vijeća općine Dugi Rat, usvojen je polugodišnji izvještaj o izvršenju proračuna općine Dugi Rat za 2017.
- "Planom proračuna utvrđeni su ukupni godišnji prihodi u iznosu 19.515.100 kn, koji uvećani za planirani višak prihoda iz 2016. godine od 8.000.000 kn čine ukupni prohod u proračunu općine u iznosu od 27.515.000 kn. Taj iznos je, temeljem usvojenih planova i prlograma za 2017. raspoređen na rashode poslovanja u iznosu od 21.010.100 kn i kapitalne rashode u iznosu od 6.505.000 kn (za troškove izgubljenih sudskih postupaka u sporovima s "Projekt Uvalom", op.ur.). Osim proračuna Općine, u Planu proračuna za 2017. nalazi se i plan uređenja Dječjeg vrtića Dugi Rat koji je u prihodima ukupni proračun uvećao za 1.093.100 kn, a u rashodima za 3.182.100 kn. Razlika između rashoda i prihoda vrtića u iznosu od 2.088.900 odnosi se na sredstva koja se iz Općinskog proračuna izdvajaju za Dječji vrtić (za plaće djelatnika, održavanje objekta vrtića i zakupninu.." - rekao je pred vijećnicima načelnik Jerko Roglić, a plan izvršenja proračuna je većinom glasova vjećnika usvojen.
Nezaobilazna tema na sjednici vijeća bila je i školski udžbenici, odnosno njihovo sufinanciranje, pa je rečeno da će se za ovu namjenu "potrošiti onoliko sredstava koliko ih je na raspolaganju za ovu proračunsku stavku".
Na sjednici su imenovane nove osobe u Odbor za Statut i Poslovnik, kao i izabrani novi članovi Odbora za granice Općine Dugi Rat, kao i imenovani članovi Odbora za izgradnju (dosad fantomske) "Vodoopskrbe visoke zone".
Snimka sjednice je u nastavku. Pogledajte je...

Tekst i slike:  Davor Grgat
Video: Jakv Velić / TvDR

Sjednica vijeća: Usvojen izvještaj o izvršenju proračuna općine, donesena odluka o sufinanciranju školskih udžbenika, imenovani članovi odbora..

Sjednica vijeća: Usvojen izvještaj o izvršenju proračuna općine, donesena odluka o sufinanciranju školskih udžbenika, imenovani članovi odbora..

Povezani članci

Who's Online

We have 851 guests and no members online