Što se napravilo u tri godine mandata?

Jerko Roglić i Arsen ErcegovićVeć su tri godina mandata naše lokalne vlasti prošle i krajnje je vrijeme da napravimo rekapitualaciju učinjenog, prije nego što krene kampanja za nove lokalne izbore. Što su, dakle, ostvarili ili koje su projekte i inicijative otvorili naši čelnici? Pokušati ću, a i Vi mi u komentarima pomognite, kritički sumirati najznačajnije pomake u njihovom mandatu. Prva faza kanalizacije u Dućama je gotova, druga nikako da počne (valjda će poslije sezone). Urbanistički planovi uređenja mjesta Općine Dugi Rat su na evaluaciji kod nadležnih službi. Kad će biti usvojeni? Sanira se stara zgrada Općine u Dugom Ratu, sređen je trg Svetog Josipa i uređen okoliš spomenika palima za Hrvatsku. Vijećnici se još nisu dogovorili oko lokacija za tri vječna dugoračka predizborna fantoma - Dom Zdravlja, Sportsku dvoranu i Vatrogasni dom. Gospodarstvo u Općini je totalno zamrlo i osim par obrtnika (i ugostitelja) nitko ozbiljno ne privređuje i zapošljava. Osim možda Jeseničkih brodara. I dalje se žmiri na nasipanje mora na Banicama gdje se tolerira komunalni nered, i dalje iz Općine informacije dolaze na kapaljku i da nije video priloga Jakova Velića s sjednica vijeća, naša bi Općina zasigurno bila pri samom vrhu netransparentnih u RH...

PROŠLA JE TREĆA GODINA MANDATA

Što se napravilo u tri godine mandata?

Piše: Mladen Banović

A što reći o investitoru na području bivše tvornice? Poslovično poslovni "Englezi" ignoriraju odluke tijela RH, izbjegavaju svoje obveze, poput plaćanja plaća još uvijek zaposlenim radnicima tko već zna koje tvrtke koja se "u papirima" izmjenila na ovom obogaćenom šljakom brdovitom terenu. Duguju gospoda već 4-5 plaća, a kada će ih platit, ne zna se... Pričaju vijećnicima o milijunima, a nemaju ni za čuvare... A tko im sad brani i smeta raditi, sanirati i zarađivati? Kao ono ne mogu se "dogovoriti" s ministarstvima, DORH-om,..

dugi rat
  Foto: Ante Čizmić / Cropix

A što tek reći o našoj samozadovoljnoj i prečesto samodostatnoj lokalnoj upravi, našem načeniku i vijećnicima, njihovoj poduzetnosti i vještini u osmišljavanju i stvaranju boljih uvjeta za življenje u našoj maloj Općini, te još uvijek prevladavajućem blokovskom razmišljanju i djelovanju u Općinskom vijeću? "Plavi", "crveni" i "crni", ne činite da se slušajući Vas, opet zelenimo od muke i nevjerice!

Potpisnik ovih redaka, nažalost, među njima ne vidi osobu koja zna i može u idućem razdoblju preokrenuti učmalo stanje stvari u našoj Općini, i pokrenuti ikakve razvojne iskorake. Ako je Vi pak vidite, molim Vas, posudite mi naočale da i ja ružičasto progledam :-)) ...

Tko zna (jer.. krhko je znanje), možda se naš sposobnjaković/ica i može pronaći na stranačkim i nezavisnim listama, ili zašto da ne, ohrabrimo sve nove, energične, obrazovane, časne i poduzetne ljude s područja naše Općine, voljne raditi za odličnu plaću (načelnika) i za naše, javno dobro, da se uključe u politički i javni život.

ljudi

Turistička sezona je krenula, i od nje mnogo i mnogi puno očekujemo. No teško je u dva mjeseca "zakrpati" minuse u ostalih 10 ili sve rupe u kućnom proračunu, pored ovog propuha u državnoj upravi, kako u metropoli, tako i u "provinciji".

Jesam li još nešto važno zaboravio? Što se još napravilo u godinu dana mandata?

Nadopišite slobodno u komentarima ovog nažalost tužnog članka i stanite odogovorno iza svojih riječi imenom i prezimenom. Hvala! Ja upravo jesam.

jedrenjak

Povezani članci

Who's Online

We have 96 guests and no members online