Svjetski kup košarkaških veterana u Omišu

18:30 h, muško finale: KK OMIŠ Čagalj Tours - UKV ADRIATIC
19:15 h, žensko finale: KK OMIŠ Čagalj Tours - KK HUN K8

U nedjelju se igraju završnice 1. Svjetskog kupa košarkaških veterana u Omišu. Nakon četiri pobjede (3 u skupini i u polufinalu) Omišani igraju u 18:30 h finale u muškoj 40+ kategoriji. Protivnik im je UKV ADRIATIC iz Splita.
No to nije, sve, u finalu su i Omišanke! Kraljice su nakon tri pobjede (2 u skupini i u polufinalu) u finalu u kategoriji žene 35/40+. Protivnice su im ekipa HUN K8 iz Mađarske. Prvi dvoboj u skupini je završio rezultatom 37:21 za naše. Nadajmo se da će slično biti i u finalu koje je na programu oko 19:15 sati..

Izvor: Slobodna Dalmacija

Nakon rukometa - košarka! Veliki uspjeh Svjetskog kupa rukometnih veterana ohrabrio je organizatore da isto natjecanje organiziraju i u košarci, pa tako ovih dana, od 13 do 16. travnja, u Omišu imamo priliku gledati i uživati u Svjetskom kupu košarkaških veterana. Već prvi turnir okupio je 500-tinjak košarkašica i košarkaša u tri muške (35+, 40+ i 50+) i dvije ženske kategorije (35+ i 50+). Pod obruče dvorana na Ribnjaku došli su košarkašice i košarkaši iz Litve, Slovenije, Nizozemske, Poljske, Mađarske, Bosne i Hercegovine, Finske, Engleske,... a rastura i domaća momčad Omiških zvijezda, predvođena Andrijom Žižićem, Ivanom Mimicom, Brunom Šundovom,.. piše Slobodna Dalmacija.

 

Tijekom turnira će se održati i panel diskusija na temu “Hrvatska košarke danas”, na koju su pozvana poznata imena poput Željka Jerkova, Aleksandra Petrovića, Josipa Vrankovića, Krešimira Lončara, Tea Čizmića..., te posebnih gostiju poput proslavljene košarkašice Razije Mujanović...

Organizatori su se potrudili učiniti boravak gostima što zanimljivijim, tako će zainteresiranima omogućiti posjet trofejnoj dvorani kultne dvorane na Gripama iz koje je Jugoplastika krenula u pohod na Europu, te Kući slave splitskoga sporta u kojoj se mogu vidjeti brojne izloške, a svi zainteresirani moći će pogledati i dva domaća ogleda košarkaša Splita protiv Cibone i Zadra

- Kroz pet godina organizacije ovakvih natjecanja stekli smo puno iskustva i okupili sjajan tim ljudi koji u svakom trenutku zna što je čiji zadatak. Vjerujemo da će Svjetski kup košarkaških veterana od prvog izdanja krenuti uspješno, te vrlo brzo doseći brojke koje već bilježimo s rukometašima – kaže Mario Čaljkušić, koji sa svojim suradnicima stoji iza oba projekta.

U svibnju će u grad na ušću Cetine doći čak 2.200 rukometnih veteranki i veterana, što ovaj projekt čini najvećim i najuspješnijim projektom ovakve vrste u svijetu, a zbog velikog interesa dio natjecatelja bit će smješten i odigravat će utakmice u Makarskoj! Dakle, u dva grada!

Povezani članci

Who's Online

We have 40 guests and no members online