Međunarodni kamp rukometnih vratara u Omišu

U Omišu se od 1. do 7. srpnja održava sedmi po redu Međunarodni kamp rukometnih vratara i vratarki. Sudjeluje oko 500 vratara/ki i trenera iz čak 45 zemalja. Kamp rukometnih vratara nastavak je lijepe ovogodišnje omiške priče nakon što je u zadnjem vikendu travnja u gradu na ušću Cetine održan i Svjetski kup rukometnih veterana. Dvije nove Omiške sportske dvorane dale su dodatnu dimenziju ovom događaju, a i lokalna zajednica je prepoznala i ovu lijepu sportsko-turističku priču. Iz organizacije ovog rukometnog kampa pohvalili su se kako činjenici da je kamp prepoznat u svijetu najbolje svjedoči podatak kako su prijave za sudjelovanje zaključene čak pet mjeseci prije njegovog početka, te dodatnih mjesta za prijave više nema. Sada kada je kamp stacioniran u Omišu, koji je, poručuje organizator kampa Mario Čaljkušić, infrastrukturom, i to ne samo sportskom, idealan za organizaciju ovakvog događaja, postoji mogućnost da se u budućnosti i sam kapacitet kampa poveća. Na samom kampu sudjeluju i mnoga svjjetski poznata vratarska imena te skauti vratara. Ovoga ljeta najzvučnija imena su dvojac mađarskog Veszprema, Roland Mikler i naš Mirko Alilović. U vrijeme održavanja kampa, od 1. do 7. srpnja, bit će upriličen i “dan otvorenih vrata” za sve zainteresirane koji će se, između ostaloga, moći i fotografirati s poznatim sportašima..

KAMP RUKOMETNIH VRATARA U OMIŠU

Izvor: Radio Dalmacija, mreza.tv

- Nema svjetski relevantnog vratarskog imena koje nije prošlo kroz kamp u proteklih šest godina. Bit će ih i ove godine, uz naš trenerski tim. Predstavit ćemo i dvije novine u rukometnom svijetu za što je zaslužna moja partnerica Vanja Radić. To je fukncioniranje mozga u rukometu povezano s vidnim poljem, projekt na kojem se radi već šest godina i sada prvi put izlazi u javnost, te fitlightovi, tema koja se rijetko gdje može vidjeti, naglasio je organizator kampa Mario Čaljkušić.

rk hd

- Tu sam od prvog kampa kada je bilo 7-8 zemalja zastupljeno, sad ih je preko 40 i to je sjajna stvar i za Hrvatsku i za naš rukomet. Za kamp su čuli i svjetski mediji. U Omišu su još bolji uvjeti jer su polaznicima na raspolaganju dvije nove dvorane. Dolazi Roland Mikler, moj suigrač iz Veszprema, koji je bio i prošle godine i oduševljen je kampom. Ljudi shvate veličinu ovog kampa tek kad dođu ovdje i uvjere se vlastitim očima. Dolaze i treneri iz inozemstva nešto naučiti ovdje, to je velika stvar. Tek u Veszpremu u ove zadnje tri godine imamo specijaliziranog trenera golmana i to mi puno znači, daleko mirnije ulazim u utakmice uz spoznaju da je iza mene tjedan rada s golmanskim stručnjakom. A znate da je u rukometu golman “pola momčadi” - izjavio je vratar hrvatske reprezentacije Mirko Alilović.

- Možemo istaknuti da smo jedna od najljepših županija, u što će se naši gosti i uvjeriti. Najsportskija smo županija na svijetu, jako nam je drago da se ovakve manifestacije održavaju kod nas. Vidi se sve veći odaziv, ima odjeka u svijetu rukometa i sporta - rekao je u ime Splitsko dalmatinske županije Tomislav Đonlić.

Jedan od pokrovitelja je i tvrtka Studenac, u njihovo ime kamp je podržao Mijo Milavić. - Za ovaj projekt smo intimno vezani. Gledamo na ovo kao na dio turističke ponude. Financirali smo sa 2/3 dvoranu, uvijek pomažemo sportu, pogotovo u Omišu - rekao je Milavić.

Povezani članci

Who's Online

We have 257 guests and no members online