Predstavljen priručnik 'Akademsko pismo' za mlade znanstvenike i studente

Dubravka Oraić TolićKnjiga Dubravke Oraić Tolić "Akademsko pismo: Strategije i tehnike klasične retorike za suvremene studentice i studente" predstavljena je u četvrtak u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu. Riječ je o obimnom djelu ugledne znanstvenice; cijenjene hrvatske književne teoretičarke, sveučilišne profesorice, pjesnikinje, esejistice i prevoditeljice; priručniku za pisanje akademske proze, i to sve od seminarskih radova do doktorskih disertacija, kakvog u domaćoj humanistici do sada nije bilo. Knjiga je namijenjena mladim znanstvenicima, studentima i studenticama i biti će im od goleme koristi...

NOVE KNJIGE

Predstavljeno "Akademsko pismo"

Knjiga AkademskoPismoPiše: Neven Svilar / Vjesnik
Izvor:Vjesnik

"Knjiga se sastoji od tri velike cjeline - prva je 'Povijest znanosti: vrlo kratak pregled', koji se sastoji od sedamdesetak stranica te bi se mogao nazvati 'vrlo vrlo kratak pregled', zatim je tu 'Retorika znanosti i akademsko pismo' i na kraju najveća, pa i najvažnija cjelina, 'Strategije i tehnike akademskog pisma'«, rekao je na predstavljanju Davor Dukić, objasnivši u najkraćim crtama što donosi svaka od tih cjelina.

Premda je riječ o uputama i primjerima iz humanističkih znanosti, autorica dotiče i specifičnosti drugih, ponajprije prirodnih znanosti, a njezini savjeti, koji se tiču univerzalnih problema znanstveno-istraživačkog rada i njegove tekstualne prezentacije, prema riječima Dukića, relevantni su za sve studente i mlade znanstvenike, »a posebno bi mogle koristiti prirodnjacima, da vide što se to događa i kako se radi na 'drugom akademskom polu'«.

Povezani članci

Who's Online

We have 574 guests and no members online