Dea Sinovčić i Josip Pekas najbolji u poduzetništvu na Državnom natjecanju učenika strukovnih škola

Državno natjecanje učenika strukovnih škola - WorldSkills Croatia 2021. - održano je sredinom svibnja u Zagrebu. Više od 300 učenika natjecalo se u čak 43 discipline u prostorima 6 paviljona Zagrebačkog velesajma. Najbolji učenici hrvatskih strukovnih škola, uz podršku svojih mentora, imali su prigodu demonstrirati vještine i stručne kompetencije u 43 strukovne discipline te na inovativan način prezentirati obavljanje zadataka karakterističnih za određeno strukovno zanimanje. A sve to u strogim epidemiološkim uvjetima i po novom modelu natjecanja učenika, koji je istovremeno i platforma za povezivanje strukovnog obrazovanja i gospodarskih subjekata kroz njihovo sudjelovanje u organizaciji i provedbi natjecanja. Zbog pandemije sva kvalifikacijska natjecanja učenika ove godine su se održala online.
U završnici najvećeg događanja u obrazovanju u Hrvatskoj i najvećem natjecanju učenika u ovom dijelu Europe nije falilo ni naših mladih sumještana mežu natjecateljima. Dea Sinovčić i naš mladi sumještanin Josip Pekas pobjednici su Državnog natjecanja učenika strukovnih škola - WorldSkills Croatia 2021. -  u kategoriji Poduzetništvo. Mladi dvojac iz splitske Ekonomske i upravne škole oduševio je svojim znanjem, radom i vještinama ocjenjivački žiri i s uvjerljivom prednošću pred konkurentima osvojio prvu nagradu. Bravo! Čestitamo Josipu i Dei!
Glede Josipa, nismo iznenađeni ovim uspjehom našeg mladog sumještanina. Jabuka ne pada daleko od stabla... a da je bilo lako biti najbolji u Poduzetništvu - nije! Prosudbena povjerenstva razradila su detaljne tablice ocjenjivanja s velikim brojem najmanjih jedinica koja se može ocijeniti/procijeniti, a koja su uključivala dva načina ocjenjivanja: ocjenjivanje mjerenjem i ocjenjivanje prosudbom članova žirija. U oba načina Dea i Josip su bili najbolji u svojoj kategoriji. Bravo!  
Koji lijepi podstrek ovom mladom dvojcu za daljnje razvijanje njihovih znanja, usvajanje novih vještina i sposobnosti te poticanje kreativnosti, samostalnosti i samopouzdanja za (skori) ulazak u svijet poduzetništva! A sve, naravno, i na ponos svojih roditelja!
Dragi Dado i Mirela, "odradili" ste izvrstan "posao", da ostanemo još malo u poduzetničkoj terminologiji, sa obojicom vaših nasljednika! Bravo, još jedanput!

Piše: Mladen Banović
Foto: WorldSkills Croatia 2021

Povezani članci

Who's Online

We have 209 guests and no members online