Šestanovac: Donesen rekordan proračun

Jednoglasnom odlukom, vijećnici šestanovačkog lokalnog parlamenta, na posljednjoj sjednici usvojili su proračun za sljedeću godinu težak 6.000.000 kuna. Najveći dio sredstava, ovog u povijesti šestanovačke općine, kao samostalne jedinice lokalne samouprave, najvećeg proračuna, prema izjavi načelnika te Zabiokovske općine Pave Čikeša, usmjerit će se na izgradnju komunalne infrastrukture. To prevedeno znači da će veći dio proračunskih sredstava biti utrošen na obnovu i proširenje mjesnih groblja i sanaciju općinskih cesta, dok će se preostali dio osigurati za financiranje projektne dokumentacije vodovoda, nove športske dvorane i dječjeg vrtića ...

SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA ŠESTANOVCA

Piše: Mladen Nejašmić / Slobodna Dalmacija

Načelnik Čikeš tom je prigodom za sljedeću godinu najavio usvajanje Prostornog plana, te početak gradnje, toliko očekivanog vodoopskrbnog sustava.

Među ostalim razgovaralo se i o primjedbama i dopunama prostornog plana, osobito o prijedlogu mještana zaseoka Trogrlići u Žeževici za dislociranjem ili čak ukidanjem poduzetničke zone uz čvorište autoceste u Šestanovcu, koja se, prema navodima mještana, nalazi u neposrednoj blizini njihovih kuća.

- Smatram da će zbog tog problema doći do određenih korekcija, što će se u konačnici negativno odraziti na razvoj općine. Ali isto tako vjerujem kako je ovo samo slijed jedne politike koja je dugi niz godina priječila razvoj mjesta, a to rade i danas, samo na jedan drugi način - komentirao je navode mještana Trogrlića načelnik Pave Čikeš.

Povezani članci

Who's Online

We have 531 guests and no members online