Šestanovac: Orkanski vjetar i pijavica oštetili kuće

Srušeni krovovi, razbacani crjepovi, iščupana drveća, posljedica su pijavice koja je u petak uvečer poharala zaseok Eremuti na sjeveroistočnom dijelu općine Šestanovac. U svega nekoliko minuta oštećeno je šest stambenih i jedan gospodarski objekt, a orkanski vjetar koji je puhao preko 100 km na sat čupao je stabla. Najviše je stradao zapadni dio sela, gdje je i udar bio najjači ...


NEVRIJEME


Piše: Mladen Nejašmić / Slobodna Dalmacija
Izvor: Slobodna Dalmacija


Očevici vele kako je sreća u nesreći da se sve zbilo u noći kada nikoga nije bilo vani, u protivnom bi posljedice bile kudikamo veće.

Veliko kišno nevrijeme odmah je poplavilo nekolicinu oštećenih kuća, pa su stanovnici već tijekom noći unatoč nevremenu prionuli poslovima saniranja oštećenoga.

- Sve se odigralo strelovitom brzinom. Tek što smo večerali, iznenada se začula strašna buka. Kada smo pogledali kroz prozor, imali smo što za vidjeti. Snažan vjetar je nosio sve pred sobom. Mogli smo samo nemoćno gledati kako se sve ruši. Srećom, sve je brzo završilo. Kada smo izašli, prizor je bio jeziv, sve je bilo puno granja, lišća i crjepova kao da smo preživjeli kakvu kataklizmu – ojađeno će Mario Eremut koji će proteklo nevrijeme zacijelo pamtiti cijeloga života.

Nedugo zatim pogođeno područje je obišao načelnik općine Šestanovac Pave Čikeš sa suradnicima.

Istoga dana srušilo se i stablo na državnu prometnicu D-39 na južnom ulazu u Šestanovac. Akcijom mještana i cestarskih službi isto je promptno uklonjeno, a promet se nastavio nesmetano odvijati.

Povezani članci

Who's Online

We have 134 guests and no members online