Šestanovac: Razgovori o poticajima za ruralni razvoj

Općina Šestanovac bila je domaćinom predavanja o mjerama IPARD programaOpćina Šestanovac bila je domaćinom predavanja o mjerama IPARD programa, instrumenta pretpristupne pomoći za ruralni razvoj, koje je u toj zabiokovskoj općini organizirao direktor konzultantskog društva "Dalmaconsult" Denis Rubić iz Omiša. Budući da se radi o predavanju isključivo namijenjenom jedinicama lokalne samouprave, težište je stavljeno na poboljšavanje i razvoj ruralne infrastrukture (sustav kanalizacije i pročišćivanja otpadnih voda, lokalne nerazvrstane ceste, toplane, protupožarni prosjeci s elementima šumske ceste), za koje će u jesen biti objavljen prvi javni natječaj. Mjere je predstavila ravnateljica Uprave za ruralni razvoj Upravne direkcije SAPARD/ IPARD programa Ministarstva poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja Željka Gudelj-Velaga koja je odgovarala na brojne upite predstavnika općina Baška Voda, Cista Provo, Hrvace, Lokvičići, Lovreć, Otok, Podbablje, Podgora, Podstrana, Runovići, Šestanovac, Zadvarje i Zagvozd ...

POTICAJI ZA RURALNI RAZVOJ


 Piše: Mladen Nejašmić / EPEHA
 Izvor: Slobodna Dalmacija

Maksimalni iznos javne pomoći bit će 100 posto (75 posto u eurima i 25 posto u kunama) od ukupnih prihvatljivih troškova po ulaganju u sredinama koje ne mogu ostvariti značajniji neto prihod, a za sve ostala ulaganja u ruralnu infrastrukturu potpora će biti 50 posto.

Što se tiče iznosa javne pomoći po ulaganju za lokalne nerazvrstane ceste i protupožarne putove, predviđeno je 405.000 eura (tri milijuna kuna), dok je za ulaganja u sustav kanalizacije i pogona za proči-šćivanje otpadnih voda, te toplane, predviđeno oko 958.000 eura ih sedam milijuna kuna.

Povezani članci

Who's Online

We have 127 guests and no members online