Šestanovac proslavio blagdan Gospe Fatimske uz otvaranje dječjeg vrtića započetog još sedamdesetih

Bogatim programom, u kojem je središnji dio bio otvaranje dječjeg vrtića započetog još sedamdesetih godina prošlog stoljeća(!), mještani Šestanovca proslavili su blagdan Gospe Fatimske, ujedno i nebeske zaštitnice općine. Simboličnim presijecanjem vrpce vrtić je, u nazočnosti općinskog načelnika Pave Čikeša, vijećnika i brojnih uzvanika, otvorila Marija Vučković, pomoćnica ministra regionalnog razvoja i fondova Europske unije. Gradnju vrtića, u koju su uložena dva milijuna kuna, upravo je spomenuto ministarstvo potpomognulo s više od 80 posto iznosa, dok su ostali dio sufinancirali Splitsko-dalmatinska županija i tvrtka "Vjetropark Katuni"..

Piše: Jadranka Matić, Mladen Nejašmić / Slobodna Dalmacija
Izvor: Slobodna Dalmacija


– U proteklom razdoblju Općina je uspjela završiti dječji vrtić, a od drugih projekata, počela je izgradnja Vjetroparka Katuni – kazao je načelnik Čikeš na svečanoj sjednici Općinskog vijeća, te naglasio:

Vjetropark je kapitalni projekt u općini u zadnjih stotinu godina. Projekt koji bi trebao pridonijeti razvoju, jer će se iz rente moći sufinancirati znatan dio općinskih aktivnosti, od stipendija do novih projekata.

Pave Čikeš

U kapitalne projekte spada i izgradnja vodoopskrbe, u koju je do sada uloženo 25 milijuna kuna, a za završetak je potrebno još deset. Čikeš se nada da će se ta sredstva naći i da će projekt biti realiziran jer, kaže, nije normalno da u 21. stoljeću ljudi nemaju pitku tekuću vodu.

Povezani članci

Who's Online

We have 233 guests and no members online