Šestanovac: Nemir zbog odlagališta

ŠestanovacNakon što je utorak inspekcija zaštite okoliša obišla područje Prpuše, utvrđeno je da je u posljednjih nekoliko dana na to područje dovezeno pedesetak kamiona sumnjiva materijala iz šibenskog TEF-a.U postupku utvrđivanja svih relevantnih činjenica na lokaciji Vlake u Šestanovcu predočen im je elaborat ovlaštene tvrtke za kontrolu kvalitete građevinskih materijala CSS d.o.o. iz Zagreba kojim se potvrđuje da je agregat dobiven drobljenjem silikomanganske i feromanganske troske pogodan kao sirovina za proizvodnju asfalta. Nalaz inspekcije nije oduševio mještane Šestanovca koji traže neovisnu laboratorijsku analizu materijala za koji vjeruju da posjeduje karcinogena svojstva. Također se traži reakcija relevantnih službi kako bi se promptno uklonilo gotovo 1500 tona materijala dovezenog na sjeverni dio Šestanovca...

ŠESTANOVAC
Šestanovac bi neovisnu analizu

Piše: Mladen Nejašmić / Slobodna Dalmacija
Izvor: Slobodna Dalmacija

Iz elaborata ovlaštene tvrtke za kontrolu kvalitete Šibenski TEFgrađevinskih materijala CSS d.o.o. iz Zagreba proizlazi da otpad dovezen na lokaciju Vlake u Šestanovcu nije niti opasni niti neopasni materijal, nego sirovina, i time nema elemenata za daljnje postupanje inspekcije zaštite okoliša.

Utvrđivanje legalnosti obavljanja djelatnosti, ističu u Ministarstvu zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva, obrade te sirovine na toj lokaciji u nadležnosti je Državnog inspektorata.

Nalaz inspekcije nije oduševio mještane Šestanovca koji traže neovisnu laboratorijsku analizu materijala za koji vjeruju da posjeduje karcinogena svojstva. Također se traži reakcija relevantnih službi kako bi se promptno uklonilo gotovo 1500 tona materijala dovezenog na sjeverni dio Šestanovca.

Povezani članci

Who's Online

We have 417 guests and no members online