Šestanovački primjer skrbi za najmlađe

ŠestanovacNa tragu Vladine sugestije da se učeničke ekskurzije organiziraju u granicama Lijepe naše, kao jedne od antirecesijskih mjera, šestanovačko Općinsko poglavarstvo donijelo je odluku o financiranju putovanja po Hrvatskoj za sve učenike s prebivalištem na svojem području, dakako, za one koji se odluče ići na ekskurziju. Općinska vlast također je odlučila financirati preventivno cijepljenje svih zainteresiranih djevojčica u dobi od 12 godina protiv raka vrata maternice ...

PRIMJER SKRBI ZA NAJMLAÐE U OPĆINI ŠESTANOVAC

Općina Šestanovac s 200.000 kuna stimulira ekskurzije po Hrvatskoj

Piše: Mladen Nejašmić / Slobodna Dalmacija
Izvor: Slobodna Dalmacija

Financiranje učeničkih putovanja samo je jedna od mjeraOsnovci u Šestanovcu kojom šestanovačka lokalna vlast nastoji sve bolje i kvalitetnije skrbiti o mlađoj populaciji na svojem području.

Ta se politika najbolje oslikala pri donošenju ovogodišnjeg proračuna. Tako je samo za stipendiranje učenika i studenata osigurano gotovo pola milijuna kuna, a Općina je sufinancirala i kupnju učeničkog pribora za sve osnovce.

Također je odlučeno da će, u dogovoru sa strukom, financirati preventivnu akciju cijepljenja protiv raka vrata maternice svih zainteresiranih djevojčica u dobi od 12 godina u Šestanovcu.

Povezani članci

Who's Online

We have 104 guests and no members online