I osnovna škola u Šestanovcu postavila modernu meteorološku postaju, a kad će naša - ne zna se..

Meteo postajaTijekom utorka u rad je puštena automatska meteorološka postaja u Šestanovcu. Meteorološku postaju kupila je i uz pomoć udruge Crometeo postavila osnovna škola "Dr. Fra Karlo Balić". - U sklopu obogaćivanja vannastavnih programa i aktivnosti za naše đake, od sada će oni moći više doznati o meteorološkim specifičnostima Šestanovaca i meteorologiji općenito unutar GLOBE projekta. Naš učitelj Mario Babić već je bio na GLOBE podukama za učitelje u Zagrebu, a postavljanjem automatske meteorološke postaje našu školu smo uvrstili među rijetke u Dalmaciji koje će meteorološke podatke u realnom vremenu slati u svijet - rekla je ravnateljica škole, Nada Utrobičić. Bravo za Šestanovac ...

ŠESTANOVAC

Osnovna škola u Šestanovcu postavila modernu meteorološku postaju

Piše: Rade Popadić / DalmacijaNews
Izvor: DalmacijaNews

Postavljena meteorološka postaja u Šestanovcu je marke Davis Vantage Pro 2 plus, što znači da uz standardno mjerenje temperature, vlažnosti, tlaka zraka, smjera i brzine vjetra te oborina, također mjeri u UV sunčevo zračenje i broj sunčanih sati po danu. Trenutno na postaji još nije aktiviran anemometar (mjerač smjera i brzine vjetra) no i on će biti pušten u rad tijekom jeseni.

Podatke s meteorološke postaje Šestanovac od sada možete pratiti ovdje u realnom vremenu u sklopu mreže meteoroloških postaja Pljusak.com.

Meteo postaja

Povezani članci

Who's Online

We have 100 guests and no members online