Status Quo: Whatever You Want.. (U Dugom Ratu ništa nova)

Svečana sjednicaU ozračju nadolazećih blagdana Općinsko vijeće Općine Dugi Rat održalo je u ponedjeljak svečanu sjednicu u kinu "Dalmacija" u Dugom Ratu. Nakon pozdravne riječi Josipa Banovića, predsjednika općinskog vijeća, načelnik Jerko Roglić u kraćem se govoru osvrnuo na rezultate rada naše lokalne samouprave u ovoj godini, te je predstavio stavke novog proračuna, odnosno ono što se planira raditi dogodine. Status-quo oko turističke zone "Dalmacija", odnosno sanacije terena i već epskog "(ne)usaglašavanja" investitora i ministarstava ni riječju nije spomenut, o radovima na izgradnji sekundarne mreže kanalizacije u Dućama rečeno je da su zaustavljeni prije pola godine po slovu zakona, a da nije pojašnjena ni nova zakonska procedura niti hodogram aktivnosti u kojima bi dosadašnju ulogu Općine preuzeo Vodovod Omiš. Dakle i tu status-quo... Od veselijih tema spomenimo tradicionalno nagrađivanje najboljih studenta i učenika s područja naše Općine, te priznanje uručeno vatrogascu godine Blažu Tomiću ...

STATUS QUO... U DUGOM RATU NIŠTA NOVA

Piše: Mladen Banović
Video: Jakov Velić / TV Dugi Rat, Art-Foto

Izbor sportaša, taj vrući kumpir, i ovaj je put preskočen. No zato je lijepo bilo vidjeti da nije preskočeno pohvaliti i nagraditi našu mladost i našu uzdanicu (ako sutra ne emigrira) koja je svoje obrazovanje shvatila ozbiljno i koja u tome ima poprilično uspjeha. A gdje će za koju godinu, dvije, pronaći posao, drugo je pitanje kojim sad nećemo kvariti idilu.

Lijepu atmosferu u publici još više su svojim nastupom podigli zvuci mandalina i gitara orkestra KUD-a "Dalmacija" Dugi Rat te pjesma Kjompe i naših novih grdelina. O nastupu sekcija folklornog ansambla KUD-a neću trošiti riječi jer to je ionako vizualni spektakl kojeg jednostavno treba pogledati i poslušati. Portugalci, Rusi, Meksikanci, Slovenci,.. ne mogu ih se nagledati, a mi za to imamo priliku svako malo. I to u svom malom mjestu.

Status Quo: Whatever You Want


Što još reći, što poželiti? Općinarima da zasuku više rukave dogodine. Vama svitu da ih "upirete" i da im pripomognete u borbi sa birokracijom, besparicom i vremenom koje nam svima curi..
 

Oliver u Olimpiji - Ništa nova, ništa nova..


Eh da, sretni Vam blagdani!

I Novo Lito.

Vilovito.

Povezani članci

Who's Online

We have 58 guests and no members online