KUD 'Dalmacija' najbolji na smotri u St.Petersburgu!

Rus LesoZadnja vijest: KUD "Dalmacija" osvojio je prvu nagradu na velikom mešunarodnom festivalu folklora u St.Petersburgu! Čestiamo!  Naši folkloraši, članovi KUD "Dalmacija" Dugi Rat na desetodnevnoj su turneji u Rusiji, točnije, u St.Petersburgu, gdje sudjeluju na velikom međunarodnom festivalu folklora. - Stigli smo zdravo i dobro, smještaj je OK, neka se roditelji ne brinu - poručuje nam Milivoj Raljević. Prvog dana po dolasku obilazili su "Rusku Veneciju", lijep, velik i prekrasan grad na rijeci Nevi, kulturnu prijestolnicu Rusije. Nekadašnji Carski grad oduševio je naše folkloraše, što će Vam pokušati dočarati u jednom od sljedećih osvrta, iako Milivoj kaže "ovo što smo vidili ne može se opisati..". Naravno, treba doći i vidjeti. U desetak dana vjerujemo da će zajedno sa našim načelnikom Jerkom Roglićem dugoratski folkloraši puno toga vidjeti i doživjeti, te da će na najbolji način (od njih se ništa manje ni ne očekuje) predstaviti folklornu i kulturnu baštinu ovog našeg kraja i ostalih regija Lijepe Naše ...


FOLKLORAŠI U PETROGRADU

KUd Dalmacija u Petrogradu

Piše: Mladen Banović
Foto: KUD Dalmacija

Poslije obilaska grada, saznajemo, bila je proba za natjecateljski dio festivala. Naši folkloraši su izveli Splitski stari ples "Monfinu" i "Plesove otoka Korčule". Za probu reakcije su bile više nego dobre.

Po probi uslijedila je večera, a onda i program svečanog otvorenja u kojemu je učestvovao veliki broj sudionika. Čak 52 folklorna ansambla i društva iz 18 država svijeta okupila su se u St.Petersburgu na festivalu folklora. Na otvorenju nisu svi sudjelovali, ali je program otvorenja isto trajao puna tri sata. Dugoraćani suo vrlo uspješno odplesali "Plesove otoka Korčule".

Drugog ruskog dana KUD "Dalmacija" je zajedno s još 5 folklornih ansambala sudjelovao u dvosatnom programu za učenike gimnazija St. Petersburga. Iz repertora su izdvojili za prezentaciju "Plesove starog Trogira" i "Splitsku Kvadrilju".

Načelnik Općine Dugi Rat, Jerko Roglić više nego dobre se uklopio s našom mladeži. Nadamo se da će osim protokolarnih obveza i predstavljanja naše Općine uspostaviti i neke kontakte s administracijom i poslovnim ljudima federalnog grada St.Petersburga.

{gallery}galerija/20101110_folklor_rusija{/gallery}

Povezani članci

Who's Online

We have 299 guests and no members online