Proslava blagdana Sv. Leopolda Bogdana Mandića

Proslava Proslava blagdana Sv. Leopolda Bogdana Mandića u ZakučcuPoljičani i Splitsko-Makarska nadbiskupija 12. svibnja svečano će obilježiti i proslaviti blagdan Sv. Leopolda Bogdana Mandića. Naime, ova tradicionalna svetkovina ove godine će se obilježiti masovnije i organizovanjije nego prijašnjih godina, ističu organizatori ove svepoljičke svetkovine. Korijeni sv. Leopolda potjeću iz ovog pitomog poljičkog kraja, a njegov pradjeda Nikola, otišao je "trbuhom za kruhom", i skrasio se u Herceg Novom, gdje je osnovao obitelj, ali nikada nisu zaboravljeni poljički korijeni i voljeno im selo Zakučac. Zakučani i Poljičani su sebi na ponos, a svetom Leopoldu u čast sagradili ovo svetište, u prirodnom ambijentu ...

ZAKUČAC

Proslava blagdana Sv. Leopolda Bogdana Mandića

Proslava Proslava blagdana Sv. Leopolda Bogdana Mandića u Zakučcu

Piše: Davor Grgat

Sve ovo ne bi se moglo napravit – kaže nam Neno Bajama - glavni organizator i koordinator, kao i povjerenik za izgradnju svetišta - da nije dobrih i marljivih ljudi te donacija kao i razumijevanja i nesebične pomoći Grada Omiša i njegova gradonačelnika, prof. Ivana Škaričića. Nadalje Bajama ističe kako im je cilj da ovo svetište postane nacionalno svetište.

Proslava Proslava blagdana Sv. Leopolda Bogdana Mandića u Zakučcu

Uoči same svetkovine ovdje se obavlja uređenje samog svetišta, u koje akcije se odazovu veliki broj mještana. Inaće ovo Svetište privuće veliki broj hodočasnika, pa je tako prošle godine, kada je euharistijsko slavlje predvodio msgr. Marin Barišić, nazočilo preko 3.500 vjernika.

Sveta misa sa procesijom s močima i reljefom sveca kroz mjesto održat će se u 18 sati, a koncelebriranu svetu misu predvodit će don Stipe Ljubas, a pjeva Župni zbor sv.. Petra – Zakučac.

Proslava Proslava blagdana Sv. Leopolda Bogdana Mandića u Zakučcu

Povezani članci

Who's Online

We have 293 guests and one member online

  • admin