Dugoratsko ljeto: Da se ne zaboravi

Dugoratsko ljeto: Večer Da se ne zaboraviU predvečerje Dana pobjede i dana domovinske zahvalnosti u našoj Općini, na jednoj od ljetnih pozornica kulturnih događanja u Dugom Ratu, na Poljičkom trgu, dan branitelja je obilježen s prigodnim kulturno-umjetničkim programom kojeg je za svoje sumještane organizirao KUD "Dalmacija" Dugi Rat. U programu pod nazivom "Da se ne zaboravi" osim domaćina, KUD "Dalmacija", koji su po prvi put u Dugom Ratu predstavili novo kolo, plesove Zagorja, nastupilo je i Hrvatsko katoličko glazbeno društvo "Podstrana" (HKGDP) koje je nakon državne himne izvelo i niz glazbenih točaka ...

DUGORATSKO LJETO

Da se ne zaboravi

Dugoratsko ljeto: Večer Da se ne zaboravi

Tekst i slike: Davor Grgat

Na Poljičkom trgu u Dugom Ratu, više stotina posjetitelja, zainteresiranih mještena i gostiju - turista koji svoj godišnji odmor provode na Dugoratskoj rivijeri, uživalo je u dvosatnom kulturnom programu kojeg je za njih priredio KUD "Dalmacija" iz Dugog Rata.

Dugoratsko ljeto: Večer Da se ne zaboravi

U uvodnom dijelu programa načelnik općine Jerko Roglić kratko je govorio o Domovinskom ratu, s naglaskom na vojno- redarstvenu operaciju "Oluja" s kojom je oslobođen najveći dio okupiranog područja RH.

Dugoratsko ljeto: Večer Da se ne zaboravi

U programu se najprije prisutnima predstavilo Hrvatsko katoličko glazbeno društvo „Podstrana“ (HKGDP), koje je u više točaka izvelo dopadljiv i zanimljiv glazbeni program, što je zadovoljna publika u više navrata nagradila dugotrajnim pljeskom.

Dugoratsko ljeto: Večer Da se ne zaboravi

Uslijedio je dio programa u kojem je bogatu hrvatsku folklornu tradiciju predstavilo KUD „Dalmacija“, dugoratski folklorni ansambl koji se, kako je i ovom prilikom rečeno, već proslavio širom svijeta i pobrao brojna priznanja na festivalima i smotrama folklora. No kako "nitko nije dovoljno dobar svom selu" već se radujemo brojnim komentarima koji će usljediti ispod ovog članka.

Dugoratsko ljeto: Večer Da se ne zaboravi

Pored Korčulanskih plesova, dominirali su i plesovi iz unutrašnjosti Dalmacije, a posebno se publike dojmio "Ero s onoga svijeta", unatoč tome što "Eru" gledaju godinama u ovakvim prigodama, Dugoraćani su reagirali afirmativno na skoro svaki pokret usitinu uigranih umjetnika amatera.

Dugoratsko ljeto: Večer Da se ne zaboravi

I na kraju, ponovno su nam se na sceni pridružili glazbenici iz Podstrane, koji su prošle godine proslavili 100 godina uspješnog i kontinuiranog djelovanja društva. I ovom prilikom im čestitamo na uspješnom radu!

Dugoratsko ljeto: Večer Da se ne zaboravi

U petak, 5. kolovoza u jutarnjim satim pred spomenikom poginulim za Domovinu Hrvatsku, na trgu Sv. Josipa, članovi Općinskog vijeća na čelu sa predsjednikom Josipom Banovićem, te načelnik Jerko Roglić, položili su vijence pred spomenik, a dugoratski svećenik don Zdravko Vučak blagoslovio je sve poginule u Domovinskom ratu.

Povezani članci

Who's Online

We have 148 guests and no members online