Proslava blagdana Male Gospe

GospaTrodnevnicom od nedjelje 5. do utorka 7. rujna, "užežin" blagdana Rođenja Blažene Djevice Marije, Male Gospe, poljička župa Tugare, pripravlja se za proslavu svetkovine svoje nebeske zaštitnice u srijedu 8. rujna. U nedjelju je misa u 10, u 18 sati krunica, poslije koje je prikazivanje filma o Gospinim ukazanjima u Lurdu. U ponedjeljak je nakon krunice u 18, propovijedana misa u 19 sati, predvodi je ovogodišnji mladomisnik Mario Popović, u utorak je ispovijed od 17 do 18, slijedi krunica i u 19 sati misa, predslavi je mr. Mario Buljević, svećenik na studijima u Rimu ...


TUGARE

Proslave blagdana Male Gospe

Izvor: Omis-info.com

Mise trodnevnice te na samu svetkovinu pjesmom prate pučki, mješoviti i dječji župni zbor. U srijedu 8. rujna na sam blagdan Male Gospe svečana misa je popodnevna koncelebracija u 18 sati.

Predvodi je dr. Emanuel Petrov, župnik u Kaštel Sućurcu uz župnika don Božu Čubelića i svećenike Poljičkog dekanata. Na kraju mise blagoslov je djece, zatim večernja procesija s Gospinim kipom i upaljenim svijećama kroz selo.

 

SOLIN

Piše: Silvana Burilović
Izvor: Splitsko-makarska nadbiskupija

Blagdan rođenja Blažene Djevice Marije 8. rujna svečano će biti proslavljen u solinskom Gospinu prasvetištu. Svečani ophod oko svetišta s Gospinim kipom u 10 sati i središnje euharistijsko slavlje ispred crkve Gospe od Otoka predvodit će splitsko-makarski nadbiskup mons. Marin Barišić.

Za vrijeme mise pjeva mješoviti zbor Kraljica Jelena, sastavljen od crkvenih zborova iz Solina, Vranjica, Mravinaca, Kučina, Klisa i Velog Varoša iz Splita. Mise su toga dana još u 6.30, 7, 8, 16 i 18 sati. Euharistijsko slavlje uz blagoslov djece i bolesnika u 16 sati predvodi don Ante Vranković. Svečanu misu u 18 sati predvodi mons. Ivan Šaško, pomoćni zagrebački biskup.

Za blagdan Male Gospe vjernike će kroz trodnevicu 5., 6. i 7. rujna misnim slavljem u 18 sati pripravljati fra Miroslav Bustruc. Misi prethodi molitva krunice u 17.30 sati.


VEPRIC

Uoči blagdana Male Gospe u utorak 7. rujna brojni će vjernici i ove godine iz svih krajeva Splitsko-makarske nadbiskupije, s otôka i iz Bosne i Hercegovine hodočastiti u marijansko svetište Vepric.

Biskupsku misu u 17.30 sati predvodi pomoćni zagrebački biskup mons. Ivan Šaško. Misnom slavlju prethodit će put križa u 15.30 sati i molitva krunice, a nakon mise uslijedit će marijanska procesija. Toga su dana u svetištu mise još u 7, 9 i 11 sati.

Na sam blagdan Male Gospe, u srijedu 8. rujna, jutarnje mise su u 7, 9 i 11 sati, a popodnevno je svečano bogoslužje u 17.30 sati. Misi prethodi molitva krunice, a nakon euharistijskoga slavlja je obišašće svetištem.

Povezani članci

Who's Online

We have 383 guests and no members online