Iz Regije..

Podstrana slavi Dan Općine

podstranaU povodu blagdana Sv. Ante Padovanskog, nebeskog zaštitnika općine Podstrana i Dana općine Podstrana, te u povodu 205. godišnjice pada Poljičke Republike, pored spomenika palim Poljičanima ispred OŠ "Strožanac" – Podstrana, vijenac su položili Petar Rodić, veliki Poljički knez i Miran Tomasović, načelnik Općine Podstrana, uz prigodno slovo Malog poljičkog kneza Luke Marića-Banje. Učenici OŠ "Strožanac" – Podstrana tom prilikom su izveli igrokaz o biranju Poljičkog kneza, da bi potom govorili o životu i djelu pjesnika Josipa Pupačića. Jedriličarski klub Podstrana, u subotu će organizirati jedriličarski kup Sv. Ante za daske i katamarane, a u ponedjeljak će se upriličiti prijem kod naćelnika općine za sve Dječje vrtiće s područja Općine Podstrana. Potom će načelnik upriličiti prijem i za učenike u OŠ "Strožanac", a navečer u Ljetnikovcu "Cindro" će se održati 4. Kulturno-pjesnička manifestacija "Ča pod Perunom" ...

PODSTRANA

Podstrana slavi Dan Općine i blagdan svog nebeskog zaštitnika, sv. Ante Padovanskog

Piše: Davor Grgat

podstranaUoči blagdana Sv. Ante Padovanskog u hotelu "Le Meridien Lav" će se održati svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Podstrana, na kojoj će se laureatima dodijeliti ovogodišnje nagrade.

Na sam blagdan Sv. Ante i Dan Općine, na mjesnom groblju "Ban" uporiličit će se polaganje vijenaca i paljenje svijeća, a u 10 sati održat će se procesija i sveta misa, koju će u Gornjoj Podstrani predvoditi don Petar Dukić.

I "šećer" na kraju Podstranske fešte, navečer će se u Gornjoj Podstrani prirediti koncert na kojem će nastupiti HKGD Podstrana i Podstranske klape "Praska", "Kurjože" i "Ankora".

podstrana - pogled

Povezani članci

Who's Online

We have 88 guests and no members online