Iz Regije..

Kolovrat: To je sramotno!; Pajdek: Tko im je kriv...

GV Omiša
Oporbenjaka u omiškom Gradskom vijeću nema mnogo, no jučer ih je bilo sasvim dovoljno da svojim iznenadnim odlaskom poremete planove vladajućim HDZ-ovcima, te ih, zbog nedostatka kvoruma, onemoguće u donošenju već pripremljenih odluka. Trčao je za njima dogradonačelnik Mijo Mimica, provjeravao je pred ulazom u vijećnicu stiže li možda koji zakasnjeli HDZ-ovac, no pomoći nije bilo. Sjednica je prekinuta, a (sporna) odluka o zamjeni gradskoga zemljišta s parcelom u vlasništvu tvrtke “Zdenac” ostala je neizglasana. Barem do iduće sjednice, kad se stranačkim kolegama gradonačelnika Ivana Škaričića sigurno neće dogoditi da upadnu u zamku oporbenjaka predvođenih HNS-ovcem Ivanom Pajdekom. Potonji je zadovoljan, kako kaže, što je sjednica prekinuta kako bi i građani Omiša uvidjeli da je najavljena zamjena zemljišta s tvrtkom obitelji Milavić, vlasnicima “Studenca”, još jedan dokaz korumpiranosti gradske vlasti. Gradonačelnik Škaričić nije se, pak, previše uzbudio. Kratko je i samouvjereno uzvratio kako će građani na idućim izborima reći što misle o aktualnoj vlasti ...

GRADSKO VIJEĆE OMIŠA

Kolovrat: To je sramotno!; Pajdek: Tko im je kriv...

Piše: Vinko Vuković / Slobodna Dalmacija
Izvor:
Slobodna Dalmacija

GV Omiša

Odlazak oporbe, naravno, nije sporan. Oporba čitavog demokratskog svijeta ima pravo na taj način pokazati neslaganje s politikom vladajućih, no u jučerašnjem omiškom slučaju, tako barem tvrde HDZ-ovci, situacija je drukčija. Riječju − a izgovorio ju je vijećnik Anđelko Kolovrat − sramotna!

− Iskoristili su činjenicu što nam je nedavno preminuo vijećnik Neno Lučić, te što je vijećnica Marina Utrobičić završila u bolnici − ražestio se Kolovrat nakon što su Pajdek, Ante Pivčević (SDP), Irena Zečić (SDP) i Marko Pešić (HSLS) već bili daleko odmaknuli, ostavivši zbunjenu tajnicu Vijeća da nekoliko puta zbraja preostale vijećnike.


‘Neka se zapitaju gdje su im bili zdravi vijećnici’

A kako god okrenula, s koje god strane počela, bilo ih je malo. Od potrebnih deset, imali su devet, i ni ruku više.

− Nije sramotno to što smo mi učinili, nego je sramotno da nekome uopće može pasti na pamet da bismo smrt dojučerašnjega kolege iskoristili za dobivanje političkih bodova. Nije nam to ni na kraj pameti bilo. Tko im je kriv što nisu pazili i što su se na početku sjednice prebrojali − ističe Ivan Pajdek.

ivan pajdek

Neformalni vođa opozicijske bune napominje da je i ovom pogreškom HDZ-ova vlast iskazala svoj karikaturalni karakter. Bilo bi im bolje, tvrdi, da se zapitaju gdje su im bili zdravi vijećnici, a ne da oporbu, koja je iskoristila svoje pravo, prozivaju za neljudskost.

− Sve važne odluke do sada su donosile velikom većinom glasova, od 19 ruku imali bismo 15, a sada im je Pajdek kriv što su se doveli u situaciju da ovise o jednom čovjeku − zaključuje uvijek glasan HNS-ovac, zadovoljan, kako kaže, što je sjednica prekinuta kako bi i građani Omiša uvidjeli da je najavljena zamjena zemljišta s tvrtkom obitelji Milavić, vlasnicima “Studenca”, još jedan dokaz korumpiranosti gradske vlasti.

Gradonačelnik Škaričić nije se, pak, previše uzbudio. Kratko je i samouvjereno uzvratio kako će građani na idućim izborima reći što misle o aktualnoj vlasti.


Na predizborno proljeće radovi na vodovodu u Gornjim Poljicima?

škaričić ivanvaralicePrije prekida sjednice, koja je počela minutom šutnje u spomen na nedavno preminulog vijećnika Nenu Lučića, gradonačelnik Ivan Škaričić za proljeće je najavio mogući početak radova na izgradnji primarne vodovodne mreže u mjestima Gornjih Poljica čiji stanovnici, kako je i “Slobodna” u više navrata pisala, doslovno leže na Cetini, a primorani su za život skupljati kišnicu.

Povezani članci

Who's Online

We have 222 guests and no members online