Iz Regije..

Poljičani: Izboriti ćemo se za bolji status u okrilju Grada Omiša

PoljičaniIstina je da u 21. stoljeću nemamo vodu, da nismo prometno povezani sa sjedištem grada Omiša, da nemamo vrtić, da nam je struja slaba, ali te probleme mještani Gornjih Poljica žele rješavati u okviru Grada Omiša, s legalno izabranom vlašću, a ne odvajanjem u zasebnu općinu. Tvrde to mještani Gornjih Poljica raegirajući na istup vijećnice SDP-a Sandre Mitrović-Nikšić na sjednici Skupštine Splitsko-dalmatinske županije, koja je prenijela želju mještana Gornjih Poljica - o izlasku iz sastava Grada Omiša ...

GORNJA POLJICA

Piše: Ojdana Koharević / Slobodna Dalmacija
Izvor: Slobodna Dalmacija

Ta je želja iskazana na skupu glavara sela Gornjih Poljica i o tome je “Slobodna” opširno pisala. No, u ime mještana reagirao je Petar Kaćunko, član HKDS-a, stranke koja u Gornjim Poljicima ima vlast s HDZ-om.

– Ovo je politikantski ispad i ne izražava volju niti mjesnih odbora niti pučanstva Gornjih Poljica. Gospođu Mitrović-Nikšić, ni SDP, nitko nije ovlastio da od župana zatraži pomoć za izlazak Gornjih Poljica iz sastava Grada Omiša, nego ponukana nekim člancima u medijima sebi uzima za pravo podnositi takve zahtjeve.

Za to nije bilo razloga. Na sastanku Mjesnog odbora Gornjih Poljica prije 20-ak dana jedan nazočni građanin spomenuo je samo takvu mogućnost. Jasni su nam motivi SDP-ove vijećnice za ovakav potez s obzirom na to da SDP u gradu Omišu već 24 godine ne može postići značajnije rezultate jer u Gornjim Poljicima dobiju glasova gotovo koliko se može na prste izbrojiti, pa se nadaju da će, ako Gornja Poljica iziđu iz sastava Omiša u zasebnu općinu, lakše dobiti priobalni dio grada – kaže Kaćunko.

– Stanovnici Gornjih Poljica tražit će bolji status i bolji život za sebe i djecu tako da u budućnosti ne budu građani drugog reda. No ne u nekoj zasebnoj općini, nego, kao i do sada, u okrilju Grada Omiša i jedino tu žele biti, kazao je Kaćunko.

Povezani članci

Who's Online

We have 54 guests and no members online