Za razvoj eko-etno sela 630.000 kuna

eko etno seloPovjerenstvo Splitsko-dalmatinske županije odobrilo je 630 tisuća kuna za razvoj više eko-etno sela na području Županije. Trogiru je odobrena izrada konzervatorskog elaborata te izrada konzervatorskog elaborata za zaselak Kačine na Drveniku. Podstrani su odobrena sredstva za idejni projekt amfiteatra, Vrgorcu nabavu kamena za oba sela, Dusini-Mihaljevići za izradu geodetske snimke i konzervatorskog elaborata. Topići su dobili za otkup zemljišta - staje i vrta za prezentacijski centar, Postira-Dol za izradu projekata sekundarne kanalizacije, Omiš za Tugare, za rekonstrukciju prilaza i zidanje suhozida od čišćenje bunara, Murvica za rješenje imovinsko-pravnih poslova te Općina Lećevica za Škopljance i Brdaci za izradu projekta modela upravljanja etno-eko selima ...

SELO MOJE BUDI EKO-ETNO

Za razvoj eko-etno sela 630.000 kuna

Piše: Ojdana Koharević / Slobodna Dalmacija
Izvor: Slobodna Dalmacija

lavSplitsko-dalmatinska županija će i nadalje poticati razvoj eko-etno sela – kaže Visko Haladić, zamjenik župana Splitsko-dalmatinske županije:

- Vrlo je bitno za turizam Dalmacije, odnosno Hrvatske prikazati našu zemlju po našem čuvenom sloganu “Mediteran kakav je nekad bio” i upravo stoga moramo se koncentrirati na originalne turističke proizvode koji odražavaju našu kulturu i običaje. To bi u praksi značilo da se kroz projekt “Etno-eko selo” mogu još kvalitetnije valorizirati naši tradicionalni obrti i enogastronomski proizvodi poput vina, maslinova ulja i ostalih koji su karakteristični za naše dalmatinsko podneblje. Osim toga, u velikom broju budućih etno-eko sela moguće je organizirati selektivne oblike turizma poput trekinga i bikinga - napominje Haladić.

Povezani članci

Who's Online

We have 112 guests and no members online