Novo vrijeme – vrijeme za ruralni turizam

Više od 250 stručnjaka iz 15 zemalja, znanstvenika, turističkih djelatnika okupit će se od 9. do 13.05 u Supetru na najvećem skupu o ruralnom turizmu u Hrvatskoj. Paneli o međunarodnim turističkim kulturnim rutama, ulozi iseljenika, povratnika i nacionalnih manjina u ruralnom, te ulozi LAG-ova i LAGUR-a u održivom turizmu, predavanja, prezentacije, radionice, Festival održivog razvoja, izložbe, Eko-etno trade show, inovativna večera bračkih specijaliteta, samo su dio bogatog programa četvrtog Međunarodnog kongresa o ruralnom turizmu "Novo vrijeme – vrijeme za ruralni turizam".
- "Ruralni prostor obuhvaća 92 posto hrvatskog teritorija, a ruralni turizam čini svega dva posto udjela u ukupnom turističkom prometu. Stručni skupovi poput ovog kongresa imaju za cilj povećati taj udio i približiti nas zemljama u kojima se on kreće između deset i dvadeset posto. S oko 500 OPG-a koji se dopunski bave turizmom, barem dva puta više poduzetnika u ruralnom turizmu te inovativnom ponudom možemo ravnopravno stati uz bok najrazvijenijim zemljama", istaknula je Dijana Katica, predsjednica Hrvatske udruge za turizam i ruralni razvoj "Klub članova Selo“, na predstavljanju kongresa.

Izvor: HRTurizam

PROČITAJTE VIŠE..


Ove se subote, 12. svibnja, u Supetru na Braču održava prvi Festival održivog razvoja FOR F•LAG “BRAČ” 2018. Organizatori su Lokalna akcijska grupa “Brač” i Lokalna akcijska grupa u ribarstvu “Brač” koji se bave promicanjem održivog razvoja otoka Brača povezivanjem svih društvenih sektora. Suorganizatori su Grad Supetar i Turistička zajednica Grada Supetra. Festival je i svojevrsna završnica 4. Međunarodnog kongresa o ruralnom turizmu koji se od 9. do 13. svibnja održava u Supetru na Braču.

Povezani članci

Who's Online

We have 184 guests and no members online