Naša županija napravila registar nekretnina

Splitsko-dalmatinska županija je napravila registar nekretnina, pohvalio se krajem stare naš župan. Uskoro će registar biti predočen vijećnicima i javnosti. Nakon dvije godine intenzivnog rada, Županija napokon zna s čim sve raspolaže. Split, primjerice, takav gotovo strateški dokument, još nema. O općini Dugi Rat da ne govorimo. Ona još "ne zna" ni koje sve zemljište ima u svom vlasništvu. Ili se to "ne smije" svakome znati.
- Prije dvije godine na jednom od kolegija župana sam potaknuo to pitanje. Zbog ozbiljnosti teme napravit ćemo posebno sjednicu o tome. Ono što je iznjedreno je da mi, nažalost, imamo 156 napuštenih škola, uglavnom po Dalmatinskoj zagori ili unutrašnjosti otoka - otkrio je novinarima Dalmatinskog portala župan Blaženko Boban.
- Imamo građevinsku dozvolu, ministarstvo će nam biti potpora. U Docu Donjem dajemo objekt gradu Omišu za potrebe lokalnog stanovništva, jednako tako i u Zadvarju za izviđače. To nam je želja, gdje god imovinski raščistimo apsolutno davati udrugama. Ne smije biti komercijalnih poslova u tim zgradama - najavio je župan.

ŽUPANIJA NAPOKON ZNA ČIME SVE RASPOLAŽE

Izvor: Dalmatinski portal

Povezani članci

Who's Online

We have 324 guests and no members online