Pametan četvrtak: Božićno druženje s građanima večeras od 18h na Pjaci

Simpatizeri i članovi stranke Pametno te svi ostali zainteresirani za druženje i razgovor ugodni u ovom adventskom ozračju, pa i na teme kako će Split postati pametan grad i kako svi zajedno tome možemo doprinijeti, moći će u četvrtak, 22.12.2016. od 18 sati na Pjaci u Splitu u direktnom kontaktu, druženju i razgovoru s s Marijanom Puljak, predsjednicom stranke i drugim članovima Pametno dobiti odgovore i na ova pitanja. No prije svega pozivamo vas na božićno druženje i čašicu razgovora.. Dobro nam došli, vidimo se!

PAMETNO u 2016.

Pametno uspješno privodi kraju 2016. godinu, prvenstveno zahvaljujući vama i vašoj pomoći. Bila je ovo sadržajna godina u kojoj je stranka zauzela značajno mjesto na hrvatskoj političkoj sceni. Uz pomoć brojnih članova, volontera, simpatizera i podupiratelja, predstavili smo novu, drugačiju politiku, radili u korist zajednice, s ciljem stvaranja bolje Hrvatske i društva jednakih mogućnosti za sve.

Ponosni na sve postignuto – donosimo pregled aktivnosti koje su obilježile 2016. godinu, a ne bi bile moguće bez vaše pomoći i podrške:

Osnovali smo 15 Pametno ogranaka diljem Hrvatske, u Zagrebu, Splitu, Rijeci, Osijeku, Zadru, Dubrovniku, Varaždinu, Čakovcu ipodružnicu Zagreb te značajno porasli u članstvu i osnažili strukturu stranke.

Odradili smo 7 sjednica Gradskog vijeća grada Splita, za koje smo se pripremali barem po jedan ili dva dana, postavili preko 50 vijećničkih pitanja, predložili više amandmana i uz svaku primjedbu, ponudili konkretna rješenja.

Aktivno smo sudjelovali u borbi za održavanje i potpunu provedbu Cjelovite kurikularne reforme. Pozivali smo na nastavak reforme, podržali voditeljski tim i ukazali kako su, aktualna i prethodna Vlada ne samo zaustavile reformu, već i potpuno zaboravile na obrazovanje. Nama je obrazovanje najvažnije, temelj društva koji jamči zdravu budućnost svima.

Organizirali smo seriju javnih, edukativnih tribina Naš GUP 7/7, s ciljem i namjerom informiranja i edkuacije građana o problemima i izazovima urbanističkog planiranja te poslali čitav niz primjedbi na predložene izmjene Generalnog urbanističkog plana Grada Splita.

Organizirali smo i druge tematske tribine i javne nastupe: o drugom mirovinskom stupu, temi važnoj za sve građane, radnike i umirovljenike, kuhali smo za splitske beskućnike, donirali specijalnu dječju bolnicu Goljak, posadili stabla za Dan planeta Zemlje. U suradnji s autoricom projekta Čitaj knjigu promovirali smo čitanje kroz koncept besplatnih knjižnica, sudjelovali u humanitarnom buvljaku "A di si ti?!", organizirali akciju Topli dom za djecu koja žive u Domu "Nova budućnost" u Varaždinu te započeli seriju tribinaPametni razgovori u Zagrebu. Prva je tema bila Promet u gradu Zagrebu 2030. godine, a tek slijede nove i zanimljive teme važne za kvalitetan život građana na lokalnoj razini.

U lipnju smo ugostili ugledne i drage goste na tribini Za modernu i građansku Hrvatsku, na kojoj su Boris Jokić, Ivica Puljak, Mirjana Rakić, Damir Sabol i Velimir Šonje, govorili o stanju i potrebama hrvatskog obrazovanja, znanosti, medija, poduzetništva i gospodarstva.

Ljeto smo proveli radno, pripremajući se za izvanredne Parlamentarne izbore 2016., druge nacionalne izbore u godinu dana postojanja stranke. Pojavili smo se u svim izbornim jedinicima i ponudili još bolji, dorađen Program, pohvaljen od struke i javnosti kao najbolji u zadnjih 25 godina hrvatske politike. Unatoč izostanku saborskog mandata, zadovoljni smo prepoznavanjem Pametno na državnoj razini što nam daje motiv da se i dalje borimo za bolju, obrazovanu i gospodarski razvijenu Hrvatsku.

U okviru kampanje za izbore, prvi smo i jedini predstavili projekciju Državnog proračuna. Željeli smo građane upoznati s funkcioniranjem državne blagajne, kako i koliko trošimo, što možemo bolje i drugačije. Kampanju je obilježilo preko 1400 medijskih objava, a obradili smo čitav niz tema, o znanosti, zdravstvu, obrazovanju, gospodarstvu i podzetništvu...

Godinu završavamo humanitarnom akcijom "Nitko ne može sve, ali svatko može malo!". Akciju smo inicirali i pokrenuli kako bi korisnicima splitskog Centra za autizam pribavili informatičku i didaktičku opremu, neophodnu za svakodnevni rad i razvoj. Organizirali smo vlastitu crowdfunding platformu, omogućili kartično plaćanje donacija jer doista nitko ne može sve, ali svatko od nas može barem malo.

Akcija još traje, podržite nas: http://www.pametno.org/donacije/

Kontinuirano izvještavamo javnost o našem radu, ukazujemo na nepravilnosti na lokalnoj i nacionalnoj razini, u Gradskom vijeću, Hrvatskom saboru i Vladi RH, reagiramo na nepravdu i povredu ljudskih prava, predlažemo rješenja i aktivnosti.

Povezani članci

Who's Online

We have 127 guests and no members online