Knjige: Drž' se, b(Alija) Feđe Šehovića

Feđa Šehović - novi romanNakon trideset drama i osamnaest romana književnik i dramatičar Feđa Šehović (1930) i dalje mladenačkim žarom piše i objavljuje. Njegov bogati dramatičarski opus obiluje držićevski razigranim komedijama karaktera i situacija, smještenima u dubrovački govorni i prostorni milje i tek ponekom melodramom. U petak, 3. prosinca Šehović će u Narodnoj knjižnici grada Dubrovnika predstaviti svoj novi roman "DRŽ' SE, b(ALIJA)". O romanu će uz autora govoriti i književnici Luko Paljetak, Sead Begović, te urednik knjige Filip Mursel Begović, pa ako ste u Dubrovniku ...


NOVE KNJIGE

FEĐA ŠEHOVIĆ:

"Drž' se, b(Alija)"

Feđa ŠehovićPričom o obespravljenom trebinjskom poduzetniku Aliji Selimoviću, zapravo stvarnoj osobi koja egzistira pod drugim imenom, kojem se srpske vlasti s početka bosanskih devedesetih otele imovinu, i koji se, u neravnopravnoj i višegodišnjom bici, parniči s vlašću – romanopisac i dramatičar Feđa Šehović vodi nas u srce bosanske tame, u prostor najokrutnijih trauma koje su zadesile Bošnjake za posljednjega bosansko-hercegovačkoga rata.

Priča je to o zlovremenima, priča o košmaru stvarnosti. Istodobno, međutim, i anatomija političkog beščašća jedne demonske politike i opora vivisekcija zla. Ona se niukoliko ne tiče samo jednoga lica, jedne sudbine, niti se može “hraniti” samo svojim etničkim korijenom. Zlo koje je Aliju snašlo nipošto nije samo njegovo, ono je naše, jer nas vrijeđa i boli, jer se tako podmuklo izruguje ljudskosti, osobito osjećaju za pravdu u nama.

Povezani članci

Who's Online

We have 378 guests and no members online