Europske aviokompanije uvode novih 20 letova za hrvatske top turističke destinacije

pilotPoznate europske i svjetske aviokompanije uvode uskoro nove izravne putničke linije kojima i prije ljeta žele još bolje povezati sjever i jug Europe s najvažnijim hrvatskim turističkim destinacijama. Scandinavian Airlines od 25. ožujka dvaput na tjedan leti na liniji Stockholm-Dubrovnik, te Kopenhagen-Split, a Croatia Airlines povezivat će Zadar i parišku zračnu luku Charles de Gaulle svakog utorka od 1. svibnja do kraja ljetnog reda letenja ...

AIR CROATIA

Europske aviokompanije uvode novih 20 letova za hrvatske top turističke destinacije

Piše: Mile Franičević / Vjesnik
Izvor: Vjesnik

Očekuje se da će nove linije izravno utjecati na povećanje broja gostiju, posebice onih koji će ovoga ljeta u Hrvatsku na odmor stići iz skandinavskih zemlja i Velike Britanije.

Prema domaćem zrakoplovnom portalu Aerosvijet, ugledni skandinavski prijevoznik SAS (Scandinavian Airlines System) letjet će već od 25. ožujka dvaput na tjedan na liniji Stockholm-Dubrovnik, a jedna od njihove tri veze povezivat će Kopenhagen i Split od 31. ožujka.

Od ljeta (25. lipnja) uvode jednom na tjedan vezu od Bergena i Stavangera do Splita. SAS-ovi zrakoplovi letjet će izravno iz Kopenhagena do Dubrovnika, a prvi let najavljen je za 4. srpnja.

Nacionalna zračna kompanija Finske i ujedno najveća kompanija unutar te države, Finnair, također će prvi put letjeti u Hrvatsku, iz Helsinkija za Dubrovnik, već od 2. travnja triput na tjedan.

Poznata britanska niskotarifna aviokompanija Jet2.com sa sjedištem u Leeds Bradfordu u Engleskoj povezivat će od lipnja do listopada Newcastle i Dubrovnik svake subote.

EasyJet će uz postojećih sedam linija dodati vezu Madrida s Dubrovnikom i to tako što će iz španjolskoga glavnog grada od 25. lipnja njegovi putnički zrakoplovi za jug Dalmacije letjeti triput na tjedan. Na istim tim destinacijama letove je najavila i španjolska kompanija Iberia.

Croatia Airlines će povezivati Zadar i parišku zračnu luku Charles de Gaulle svakog utorka od 1. svibnja sve do kraja ljetnog reda letenja, a irski Ryanair od 26. ožujka uvodi letove od Pule do zračne luke Oslo, Rygge.

Bit će to već četvrta sezonska linija irskog niskotarifnog prijevoznika za Pulu, uz postojeće veze s aerodromima Bruxelles-Charleroi, Frankfurt-Hahn i London-Stansted. Ljeti će Ryanar letjeti i iz Osijeka, Rijeke i Zadra, i to na ukupno 15 linija.

Zadar i Düsseldorf povezivat će od 26. svibnja do 22. rujna svake subote njemački regionalni prijevoznik Eurowings, a nizozemska niskotarifna Transavia najavila je otvaranje šest novih linija.

Jedna od njih bit će Split-Rotterdam od 7. srpnja, dvaput na tjedan. Qatar Airways će od početka svibnja pokrenuti novu interkontinentalnu vezu Zagreba s Dohom, a nove letove za Hrvatsku najavili su i Norwegian, Condor i Smartwings.

avion

Britanski niskotarifni prijevoznik Monarch Airlines vraća se također na hrvatsko tržište i to s tri linije u Dubrovnik iz Londona (Gatwick), Birminghama i Manchestera.

Prva će krenuti linija iz Manchestera, triput tjedno od 27. ožujka do 27. listopada, dok će se jug zemlje s Birminghamom povezati dvaput tjedno, ali samo između 1. svibnja i 27. listopada. U istom razdoblju Monarch će iz Londona u Dubrovnik letjeti triput na tjedan.

Povezani članci

Who's Online

We have 144 guests and no members online