Rukomet (M): Iz Dubrovnika s bodovima

RK HDRKHM DUBROVNIK - RK HRVATSKI DRAGOVOLJAC  22:29 (11:15). Vlak dugoratskih rukometaša vraća se polako, ali sigurno (unatoč par "iskakanja"), na jesenske tračnice. Nakon nesigurnog i mlakog starta u proljetni nastavak drugoligaškog natjecanja, stvari počinju napokon izgledati onako kako treba i kako su izgledale uglavnom tijekom cijele jeseni. Povezali smo 2 pobjede, vratili vjeru u sebe i ponovno, nakon ove utakmice, pokazali da vjerojatno s najviše izgleda ulazimo u završne bitke za osvajanje prvog mjesta u ovoj ligi, a time i puta u prvoligaško rukometno natjecanje sljedeće jeseni.  


RUKOMET (M)

Dubrovnik, Sportska dvorana Gospino polje,
28.03.2010. 18.00h

17.kolo 2.HRL-Jug

RKHM DUBROVNIK - RK HRVATSKI DRAGOVOLJAC  22:29 (11:15)


Piše: Jere Ivanišević / rkhd.hr

Za razliku od prošlog proljeća, kad smo istog ovog datuma putovali za Dubrovnik, ovogodišnja „ekspedicija“ se sastojala od dobrano više članova. Da vam slučajno postavim pitanje koja su desetorica prošle godine putovali u Dubrovnik i odnijeli senzacionalnu pobjedu golom Keđe u posljednjoj sekundi susreta, mislim da nitko od vas ne bi znao. Pa čak ni Frane Pleić...

Tada smo bili outsideri (čitaj: autsajderi), a ovog puta, ipak moram iskreno reći, maleni favoriti. Barem je tako sugerirala tablica prije ovoga kola... I tu smo ulogu u potpunosti opravdali!


Od samoga smo početka krenuli odlučno i čvrsto. Istinabog, duboka 3-2-1 obrana se nije baš odmah posložila. Trebalo nam je 15-ak minuta da svi djelujemo kao jedan. Ali je zato napad bio precizan i konkretan!

Kao rezultat ovakve igre bilo je 8:8. na semaforu. A, od toga trenutka, mogu slobodno i opravdano reći, tempo i igru diktirala je gostujuća ekipa Dragovoljca!


Polako, gol po gol i jako koncentrirano povećavali smo našu prednost kako se bližio odmor između dvaju poluvremena. Obrana je bila sve sigurnija, a napad dovoljno konkretan da bi na desetominutni predah otišli s prednošću od 11:15.


Znali smo da će se utakmica prelamati na samom početku druge dionice ovog derbija. Zato smo se dogovorili da ćemo pokušati odmah krenuti još žešće i borbenije kako bi pitanje pobjednika ovog susreta što ranije rješili i kako ne bi dozvolili da u eventualnoj neizvjesnoj završnici izgubimo dotada zasluženo stečenu prednost i važne bodove u borbi za titulu prvaka.

Dogovor smo, Bogu hvala, i ispunili!  Iako se prednost od 6 golova u 37. minuti susreta i rezultat 14:20 ne može nazvati dovoljnom prednošću da bi se već tada reklo kako je sve rješeno, ipak nam je ona ulijevala tako potrebnu mirnoću i sigurnost za završnicu.


No, kako s nama nikada nije ništa sigurno, a kamoli gotovo, tako se i ova prednost u samo 6, 7 minuta otopila na samo 2 gola razlike.

Borbeni Dubrovčani sustigli su nas i djelomično se vratili u susret kad je semafor u 48. minuti pokazivao rezultat od 19:21. Ali, to je ujedno bilo i sve od njihove eventualne prijetnje po našu pobjedu.

Igru smo još malo podigli, dali i zadnje atome snage, te utakmicu priveli kraju rezultatom od 22:29.


Osvojili smo, tako, vrlo važna 2 boda. Možda se na kraju ispostave kao najpresudnija 2 boda osvojena u borbi za drugoligaški naslov na Jugu.

Nadam se da će tako uistinu i biti...


Iako je put kući bio višesatan i naporan, veselja nije nedostajalo. Uvijek je lakše kad se doma vraćaš s punim plijenom. Onda ništa nije problem!

Nakon Uskršnjih praznika slijedi još jedan važan dvoboj s ekipom Kamička iz Sinja. To bi mogao biti dvoboj odluke... No, o tom, potom!

Još za kraj: svim našim dragim čitateljima, prijateljima kluba i svim dobrim ljudima želim od srca sretan Uskrs i ugodne Uskršnje blagdane!

 

R.K. „DUBROVNIK“  DUBROVNIK

F. Ðikić, H. Stojić (1), B. Ivanković, A. Lagator (2), A. Hiltner (3), V. Penava (1), A. Hajdarević, M. Dabelić (2), A. Čustović (1), A. Dodig, M. Soljačić, M. Rajevac, A. Dropulić (4), M. Vegar (8).

Trener: Ante Dropulić
Sl. Predstavnik: Pero Veraja
Isklučenja:  10 min
Sedmerci:  -/-


R.K. „HRVATSKI DRAGOVOLJAC“   DUGI RAT
 

Joško Ivanišević, M. Plazibat (4), Jere Ivanišević, J. Klarić, M. Skender (1), F. Pleić (2), M. Galiot (9), L.H. Perić, I. Pleić (3), S. Čulić, M. Stipičić (6), M. Pivac (4), A. Čizmić.

Trener: Mijo Klarić
Sl. Predstavnik: Joško Čizmić
Tehniko: Darko Utrobičić
Isklučenja:  6 min
Sedmerci:  8/9

Suci:  Ivan Grbavac i Siniša Ravlić
Nadzornik:  Slavko Paut

 

Povezani članci

Who's Online

We have 237 guests and no members online