Na krilima braće Perić do pobjede nad Dubrovčanima

Luka Perić, RK HDRK HRVATSKI DRAGOVOLJAC - RKHM „DUBROVNIK“  28:26 (17:18). Ovaj vikend je bio dosta napet na rukometnim terenima diljem Hrvatske. Prvo je utakmica u Labinu zbog opće tučnjave završila na svim glavnim vijestima, nešto slično se dešavalo i u Splitu između Krilnika i Solina, pa tako i naš sraz s gostima iz Dubrovnika nije prošao bez crvenih kartona i kazni, ali samo za igrača Dubrovnika koji je isprovociran sudačkom odlukom nasrnuo na suca te ga počastio jezikovom juhom. Svi znamo da je teško kontrolirati emocije u žaru borbe ali rezultat ispada je neizbježni crveni karton, kazna od 2 utakmice neigranja i 2.000 kuna manje na računu Dubrovčana. Pa ti pukni ako smiješ ...

RUKOMET (M)

13. KOLO 2.HRL - JUG
Split. Mala dvorana Š.C. ‘’Gripe’’ 25.02.2012. 18:30 h. Gledatelja 140.

RK HRVATSKI DRAGOVOLJAC - RKHM DUBROVNIK  28:26 (17:18)

Piše: Frane Pleić / rkhd.hr
Foto: Ante Čizmić / Cropix
Izvor: rkhd.hr

RK HD - RK Dubrovnik

Prvu utakmicu  u nastavku proljetnog djela dugoračani su igrali protiv Dubrovnika. Dugo smo iščekivali ovu utakmicu i znali smo da ćemo se morat dobro umorit kontra tvrdih i borbenih dubrovčana kako bi ostvarili očekivana  2  boda na „domaćem“ terenu splitskih Gripa.

Trener nas  je upozorio da smo najveći protivnik sami sebi  i da samo mi odlučujemo u kojem će smjeru ići ova utakmica...

RK HD

Ali ipak to nebi bili mi da opet ne odigramo loše prvo poluvrijeme u kojem su gosti koristili sve naše greške i nervozu koja je bila obostrana, što je utjecalo na mnogobrojna isključenja na obje strane, te lošu igru u obrani u kojoj nismo mogli naći rješenje sa dobrog pivota Dabelića.

Uz sve to držali smo se u egalu, ali ipak na poluvrijeme gospari odalze sa minimalnom prednošću.

rk hd

A onda sjajna i agresivna obrana drugo pluvrijeme počinje djelovati, nedozvoljavamo protivniku lagane šuteve, a onda kad je obrana takva sve što prođe zaustavi Bušić. Epilog toga su primljena samo 4 pogotka u 23. min. nastavka te rezultat 28-22. Iako nismo postigli pogodak u zadnjih sedam minuta uspjevajući faliti ičiste zicere, gosti nisu ugrozili pobjedu Dragovoljca, te upisujemo nova 2 boda.

U napadu su nas kroz cijelu utakmicu vukli braća Perić, neumoljivi Marko koji je utrpao 10 pogodaka, te Luka koji je odigrao nakon dugo vremena odličnu utakmicu, te pokazao da nije zaboravio igrati! Kod gostiju najefiksniji Dabelić sa 7 i Radić sa 6 pogodaka.

luka perić

Sljedeće kolu idemo u goste u Sinj. Podno Kamička se igra derbi 3. kola proljetnog djela.

R.K. „Hrv.Dragovoljac” Dugi Rat

Mirko Đonlić,Mislav Plazibat,Marijo Vuković 1,Marko Perić 10,Ante Jakelić,Jure Klarić 3,Frane Pleić 1,Marko Galiot 2,Luka Perić 3,Ivan Pleić ,Ante Bušić,Dino Banović 4,Martin Stipičić 4,Matej Jakeljić,Stjepan Bajkuša .
Trener: Boško Nazor

marko perić

RKHM „Dubrovnik“ Dubrovnik“

Vedran Kamber,Mateo Sabolić 1,Vide Vlahić 2,Enes Avdić 2,Vladimir Penava 2,Maro Peručić 1,Maro Dabelić 7,Leo Kusturica,Ante Vegar 4,Miodrag Biško,Marino Bebić 1,Tomislav Radić 6.
Trener: Dalibor Mršić

Suci: Dražen Anušić(Split) i Dubravko Vukovac (Split)
Nadzornik: Đino Giljević (Ploče)

vuković

rk hd

Povezani članci

Who's Online

We have 307 guests and no members online