Rukomet (M): Proljetna rapsodija i dalje traje

RKHD u DubrovnikuRK HDRKHM DUBROVNIK - RK HRVATSKI DRAGOVOLJAC  24:25 (14:10) Tko se ovome mogao nadat? Vjerojatno, samo mi igrači i naša uprava te poneki vjerni navijač (čitaj: Armi)! Pobjediti Dubrovnika u gostima je pravi mali podvig, vjerujte mi. Gotovo cijelo prvenstvo doma nisu izgubili, a mi im desetkovani dolazimo na megdan. I, onda, na kraju izvučemo pobjedu! I to potpuno zasluženo. Samo zbog jedne činjenice: i kad smo prvo poluvrijeme „igrali ko kante“ i gubili čak 6 golova razlike, vjerovali smo da možemo uspijeti i pobjediti u ovoj utakmici. Presudila je veća želja i borbenost! A to nas uistinu krasi skoro, pa cijelu sezonu! Pohod Dragovoljaca se nastavlja...

RUKOMET

Dubrovnik, Sportska dvorana Gospino polje, 28.03.2009. 16.00 h
2.HRL-jug, 18.kolo

RKHM DUBROVNIK - RK HRVATSKI DRAGOVOLJAC 24:25 (14:10)

Tekst: Jere Ivanišević / rkhd.hr
Fotografije: Diego Armando Terzić

Nakon dugog puta, uz samo jedno stajanje u Neumu, stigli smo oko 2 sata popodne ispred dvorane Gospino polje. Sve smo lipo isplanirali da dođemo malo ranije i da rastresemo noge od dugog sjedenja u autobusu, a ne da odmah izletimo iz busa na teren.

No, ako je suditi po početku ovog dvoboja, nismo se dovoljno razbudili i razdrmali. Otvorili smo utakmicu očajno i nakon vodstva od 0:1 dopustili smo domaćinima da nam u samo dvadesetak narednih minuta odu na gadnih 10:4.

Vidjelo se na nama svima kao da nismo „unutra“, kao da smo još na zagrijavanju.

Do predaha smo uspili smanjiti zaostatak na -4 i ostavili smo si tako barem nekakvu šansu za povratak u utakmicu.

Dobro nam je došao desetominutni odmor. Uhvatili smo zraka, što se ono kaže, razbistrili glave i srčano se pozdravili i bodrili pred povratak na parket.

Tražili smo se prvih 7, 8 minuta nastavka što u napadu, što u obrani. Nismo odmah uspili smanjiti vodstvo Dubrovčana, ali nismo se ni obeshrabrili što vode 16:11. Dapače, kao da smo se tek tada razbudili i počeli igrati kako znamo. Stiskali smo i polako, „mic po mic“  dostizali domaćine.

Prvo smo smanjili rezultat na 18:18. Zatim su oni, opet, u par navrata otišli na dva razlike, a mi ih stizali. I tako povuci-potegni se igralo sve do zadnje minute i rezultata 24:24.

Dubrovnik je imao zadnji napad od 40 sekundi. Nakon što im je proteklo samo nekoliko sekunda tog istog napada, trener im je pozvao time-out. No, trebalo je čuti naš dogovor. Nitko nije ni spomenuo da ćemo primiti gol, a kamoli što ćemo uraditi ako se to dogodi, a ostane nam jako malo vremena za izjednačiti.

Bili smo toliko sigurni u sebe da smo jedva dočekali da pauza završi, da istrčimo na teren i uzmemo im barem taj jedan bod. Nakon dva puta okolo, domaćini su pokušali preko Vegara uputiti udarac, no uspiješno su zaustavljeni.

Zatim ponovno pokušavaju istim načinom dobiti utakmicu, al im se ispriječio Mislav Plazibat. Presjekao je dodavanje njihova dva beka, uzeo loptu i sjurio se prema vratima Dubrovnika...

Iako mu je gostujući srednji puhao za vratom, nije ga uspio uhvatiti. A Keđa je hladnokrvno, 4 sekunde prije kraja, matirao vratara Ðikića. I to je bilo naše drugo vodstvo na utakmici i , konačno, pobjeda rezultatom 24:25.

Na našoj malobrojnoj klupi svi su skakali od sreće. Nas igrače u terenu ne trebam ni spominjati! Nevjerojatno! Mislim da ni danas još nije svima nama jasno da smo napravili podvig i pobjedili u Dubrovniku!

Tako se, kako kaže naš Vjeko, sapunica i dalje nastavlja!

Za kraj bih samo htio spomenuti kako je suđenje bilo izvrsno. Sve pohvale paru Dominiković – Komšo.

A, valjalo bi i reći da je naš Keđa 3 od svoja 4 gola zabio u posljednje 3 minute susreta. Bit će, valjda, nešto od njega!

Na redu je Kamičak...


RK DUBROVNIK - DUBROVNIK

F. Ðikić, H. Stojić, V. Penava (4), E. Kramehmedović, I. Lučić, Z. Majčica (2), I. Bandur (1), M. Vegar (10), D. Šćapec, A. Muhoberac, N. Bušlje (3), I. Luburić (4).
Trener:  Sven Krile
Sl. Predstavnik:  Zdenko Miltner
Isklučenja:  10 min
Sedmerci:  2/2

RK HRVATSKI DRAGOVOLJAC - DUGI RAT 

Joško Ivanišević, M. Plazibat (4), M. Perić (9), Jere Ivanišević (4), J. Klarić (3), F. Pleić (5), V. Vuković, S. Čulić, V. Jerčić, A. Čizmić.
Trener:  Dragan Ivanišević
Sl. Predstavnik:  Joško Čizmić
Isklučenja:  2 min
Sedmerci:  5/7

Suci:  Ivica Dominiković i Ivan Komšo
Nadzornik:  Joško Perdić


Povezani članci

Who's Online

We have 230 guests and no members online