U splitskom škveru porinuta najnovija prinova Jeseničke flote

U Brodosplitu je u četvrtak porinuta Novogradnja 538, putnički brod za krstarenja koja se gradi za domaćeg naručitelja, tvrtku Brodarstvo Marasović d.o.o. iz Krila Jesenice. Na porinuću su prisustvovali članovi obitelji Marasović, partneri u gradnji i financiranju i prijatelji, a Andrija Marasović, vlasnik kompanije, presjekao je konop sa šampanjcem i simbolično 'porinuo' brod u more. - Već nekoliko desetljeća naša se obitelj bavi organiziranjem izleta i višednevnih krstarenja po otocima. Najprije je otac organizirao izlete na drvenim brodovima koji su nekada prevozili pijesak, a danas su moderni čelični kakvih u Krilu Jesenice ima gotovo stotinu. Gosti su oduševljeni razinom luksuza i usluge kakvu pružamo - rekao je Andrija Marasović, sretni kum i vlasnik novog broda u obitelji.

Izvor: Brodosplit, Dalmatinski portal

- Prema projektnoj i klasifikacijskoj dokumentaciji odobrenoj po pravilima Hrvatskog registra brodova, Brodosplitova ‘specijalna’ izradila je čelični trup i nadgrađe za brod dužine 48,79 metara, širine na rebrima 8,8 metara, visine 3,82 metara, i gaza 2,40 metara, a ugodnu plovidbu i uživanje na krstarenjima jadranskim otocima i obalom omogućavaju dva pogonska stroja pojedinačne snage 368 kW - opisali su iz Brodosplita.

U splitskom škveru porinuta najnovija prinova Jeseničke flote

Iz škvera su poručili da je današnjim porinućem, serija izgradnje turističkih brodova za krstarenja, popularnih ‘Kriljana’ došla do isporučenih 13 novogradnji, a njihovom izgradnjom realizira se program obnove putničke i izletničke flote za hrvatske private brodare – male poduzetnike čiji su ciljevi razvoj malog poduzetništva na obali i otocima, razvoj turizma kroz organizirane jednodnevne izlete i višednevna krstarenja.

Povezani članci

Who's Online

We have 271 guests and no members online