O radovima na sanaciji klizišta pred Krilom

radovi na cesti pred KrilomTijekom posljednja dva i pol mjeseca promet državnom cestom D8, na dionici Split-Omiš na okuci pred ulazom u Krilo Jesenice teče samo jednim kolničkim trakom zbog opasnosti od odrona. Na tom mjestu je uz betonsku ogradu postavljen semafor i prometna signalizacija za privemenno reguliranje prometa koje se dobro odužilo. Iako su negodovanja vozača, a posebno lokalaca koji tuda prolaze svakodnevno i to po više puta, često bila u granicama normalnog, ipak skoro svi se pitaju: "Zašto su tu toliko dugo ti semafori i zaustavljanja, a da se nikakvi radovi ne obvavljaju i do kada će to tako?". Radovi na otklanjanju prijetnje odrona na tom mjestu. I radovi su konačno počeli tek prije desetak dana... a dokad će trajati i kad će se klizište sanirati saznajte u nastavku ...


ZASTOJ PRED KRILOM


Radovi će trajati još koji dan, a nastavak slijedi na jesen

 

radovi na cesti pred Krilom

Tekst i slike: Davor Grgat


Stanje radova na okuci pred Krilom je bio razlog što sam se obratio Hrvatskim cestama u Splitu, ali ni nekoliko dana poslije od njih nikakva odgovora, unatoč što sam zvao 3-4 puta dnevno. Konačno saznah, odgovore na ova pitanja mogu se dobiti samo od Ureda za odnose s javnošću Hrvatskih cesta u Zagrebu, i evo, što oni o ovom našem problemu kažu:

"U tijeku je iskop, utovar i odvoz materijala na kliznoj plohi klizišta. Na ovaj način će se nestabilni materijal ukloniti i smanjit će se opasnost klizanja materijala na kolnik.

Radove otežava podzemna voda koja se pojavljuje na nekoliko mjesta i koju će trebati odvesti do postojećeg  propusta u cesti.

Optički kabeli koji su ranije postavljeni na ovoj kliznoj plohi dodatno kompliciraju stanje na terenu i trebat će ih dislocirati i to u sklopu projekta i konačnog uređenja klizne plohe.

Po izradi projekta imat ćemo kompletne ulazne parametre za konačnu sanaciju, a nastavak radova planira se na jesen.

Prva faza radova planira se završiti do početka srpnja, kada će se ukloniti semafori, s tim da treba uzeti u obzir vremenske prilike i podzemne vode koje diktiraju tempo rada.

Vodimo računa o sigurnosti vozača i zahvaljujemo im na strpljenju, a dolazi i sušnije razdoblje u kojem je opasnost od klizanja svedena na minimum..."

poručuju nam iz Ureda s javnošću  Hrvatskih cesta.

 

radovi na cesti pred Krilom


Dakle radovi će trajati još koji dan, dragi moji Jeseničani, a nastavak slijedi na jesen.

Do tada - vozači oprez!

I strpljenja...

Povezani članci

Who's Online

We have 327 guests and no members online