Hrvatski vaterpolo na krovu Europe

Vaterpolo prvaci EuropePjevalo se sinoć na bazenu na Savi, potom na Jadranu, Dunavu i Dravi. Hrvatska slavi svoje vaterpoliste! Prvaci su Europe. Pavić, Burić, Bošković, Dobud, Joković, Muslim, Karač, Bušlje, Sukno, Barač, Hinić, Obradović i Buljubašić, vođeni s klupe najtrofejnijim vaterpolo trenerom planeta, Ratkom Rudićem, pomoćnicima Fatovićem i Kobeščakom, osvojili su povijesno prvo zlato na Europskim prvenstvima za hrvatski vaterpolo. Nakon dva izgubljena finala, u Firenci 1999. od Mađara te u Kranju 2003. od Srbije i Crne Gore, dočekali smo pobjedu na domaćem bazenu. Hrvatska je nadigrala iznenađenje prvenstva, Talijane, te se drugi put, nakon Melbournea i naslova svjetskog prvaka 2007., svirala Lijepa naša u čast naših vaterpolista. - Nezadovoljan sam financiranjem Hrvatskog vaterpolskog saveza. Za sve što smo napravili zaslužuli smo imati normalne uvjete za rad, a ne da moramo rezati program. Nadam se kako će se to promijeniti - naglasio je i u noći slavlja Ratko Rudić probleme vaterpola u Hrvata. A njih nažalost ima. I to poprilično ...


VATERPOLO

Hrvatska na krovu Europe

Izvor: Slobodna Dalmacija

 Feral u mraku

Piše: Mladen Banović

U danima slavlja hrvatskog vaterpola trebalo bi misliti i na tri splitska prvoligaša koja uz Jug stvaraju reprezentativce, a koji doslovno životare i na rubu su egzistencije, a situacija nije bolja ni u nižim ligama.

Posebno je nebriga struktura, pogotovo vaterpolskih (savez, suci), izražena u trećoj ligi hrvatskog vaterpola u kojoj se čudnim pravilnicima guši razvoj malih vaterpolo sredina i mladosti koja pred pragom seniorskih ekipa odustaje i od "ljetnog" vaterpola.

S nekim trećeligaškim momčadima, zahvaljujući pravilnicima i delegatima, muke bi imali i neki prvoligaši!

Povezani članci

Who's Online

We have 595 guests and no members online