Šušnjara nanizao pet poraza: S Jadranom za biti ili ne biti

NK OmišPet uzastopnih poraza prikovalo je momčad Omiša na posljednje mjesto Treće lige uoči današnjeg derbija začelja sa sućuračkim Jadranom (14 sati). Momčad iz grada na ušću Cetine kao da svake godine, po istom scenariju, u prvenstvo starta loše, a zatim se u proljetnom dijelu natjecanja “izvlači” i na koncu ostane u ligi. Čini se kako bi aktualni niz slabijih rezultata mogao imati utjecaj na status trenera Omišana Branka Šušnjare kojem se opasno drma stolica. Međutim, na stadionu Anđelko Marušić-Ferata nije ni blizu sve isto kao proteklih sezona, što je pojasnio i strateg Omišana...

DANAS (14 h) SE SASTAJU OMIŠ I JADRAN (KS)

Šušnjara nanizao pet poraza: S Jadranom za biti ili ne biti


‘Moram i ja ponijeti dio krivice za loš plasman. Razgovarao sam s predsjednikom kluba Mimicom i prihvaćam odgovornost za izostanak rezultata’, kaže Šušnjara


Piše: Frane Vulas / Slobodna Dalmacija
Snimio: A. Čizmić / CROPIX
Izvor: Slobodna Dalmacija


Orijentacija na mlade

- Klub se svjesno odlučio za orijentaciju na mlade snage uz četiri-pet starijih domaćih igrača i sveden je na financijski razumnije okvire za razliku od onog što je radila prethodna uprava kluba. Ali, već nakon tri kola pomele su nas ozljede iskusnijih igrača, Vedrana Kovačića, Mate Hrstića, Jure Žilića... U pojedinim susretima imali smo i šest igrača koji su rođeni 1990. godine. Bodovno sve izgleda vrlo teško i evidentno je da je izostao rezultat. Objektivno nam nedostaje četiri-pet bodova - pojasnio je Šušnjara koji je istaknuo kako je u nekoliko susreta najstariji igrač njegove momčadi imao samo 23 godine.

 Branko Šušnjara s Ivanom Šarićem, jednim od svojih mladih igrača  

- U momčadi smo zadržali samo tri igrača od prošle sezone. Imamo vrlo jeftinu momčad, a ja sam daleko najjeftiniji trener u ligi. Moramo nekako istrpiti ovu polusezonu jer nam u drugom dijelu slijedi lakši raspored - rekao je Šušnjara.

Trener Omišana je međutim istaknuo kako nema namjeru bježati od vlastite krivnje za samo osam osvojenih bodova u trinaest dosadašnjih kola, iako dodaje kako je i prošli put kada je bio u klubu snosio krivicu za manjak novca u klubu.

- Moram i ja ponijeti svoj dio krivice, spreman sam na to. Već sam razgovarao s predsjednikom kluba Mijom Mimicom i prihvaćam odgovornost za izostanak rezultata. Međutim, ovo je jedini put da je za sezonu-dvije Omiš sagradio svoju jaku momčad. Od aktualne momčadi jedino Nikola Bašić nije iz Omiša, Dugog Rata i okolice. Nadam se da ćemo dogodine, poput Jadrana LP, imati momčad većinom sastavljenu od domaćeg kadra uz možda jedno ili dva pojačanja sa strane. Pitanje je samo koliko će uprava kluba imati strpljenja za taj proces - naglasio je Šušnjara.

U današnjem gotovo biti ili ne biti susretu Omiš čekaju Sućurani, momčad koju je svojevremeno vodio Šušnjara. Do kraja polusezone Omišane očekuju još dva duela s konkurentima iz donjeg dijela ljestvice, Dinarom u Kninu i Velebitom u Omišu, koji će krojiti njihovu (Šušnjarinu) sudbinu.

- Šest bodova u tri utakmice bilo bi sasvim zadovoljavajuće. To bi nam bio zalog za mirniju budućnost, dalo bi nam zalet pred nastavak sezone. Gledao sam momčad Jadrana i dobro je poznajem. Kvalitetna je to momčad, ali s Jurom Žilićem koji se vraća u sastav vjerujem da ćemo ih pobijediti i prebroditi krizu.

 

Brat Goran

Braća Šušnjara uzurpirala su Treću ligu. Uz Branka, koji vodi momčad Omiša, njegov brat Goran na kormilu je Zmaja.

- U nogometnom smislu smo različiti svjetovi. On je više pragmatičan trener, igra primarno na rezultat, dok sam se ja uvijek više bazirao na stvaranje igre i igrača - pojasnio je Branko Šušnjara.


Tvornica

Mišljenje da je Omiš tvornica igrača i da se treba osloniti na proizvodnju, Šušnjara je potkrijepio: - Koliko se još klubova u Hrvatskoj može pohvaliti da ima tri reprezentativca?

Iz Omiša su Ivica Krićanac, Mate Bilić i Ivan Perišić. Križanac je do juniora bio u klubu, Bilić do kadeta, dok je Perišić u Omišu bio do svoje dvanaeste godine.

 

Povezani članci

Who's Online

We have 159 guests and no members online