Dalmacija u balunu

Posljednjih osam kola Treće lige, nešto manje od četvrtine prvenstva, dat će odgovor na pitanja o prvaku i putnicima u niži rang. Utrka za prvim mjestom spala je, već od početka proljetnog dijela natjecanja, na tri kluba, Raštane, Split i Zmaj, dok bi se među davljenicima Neretvom, Omišem, gomiličkim GOŠK-om, Neretvancem i Valom trebali naći budući četvrtoligaši. Kalkulacija i kombinacija o eventualnom raspletu je 'mali milijun', pogotovo što u nas svi sve znaju, piše Frane Vulas u Slobodnoj Dalmaciji... U četvrtoj ligi jug Orkan čeka na kiks Uskoka koji mu bježi šest bodova...

NOGOMET

Dalmacija u balunu

Piše: Frane Vulas / Slobodna Dalmacija

U utrci za naslovom prvaka, odnosno Drugom ligom, NK OrkanRaštane trenutno imaju najviše izgleda. Raštančani imaju tri boda više od Splita, te čak šest od Zmaja.

U borbi za opstanak u najtežoj su situaciji Neretvanac i, pogotovo, Val kojem će trebati malo čudo da se spasi. Neretva i Omiš te gomilički GOŠK su u opasnoj zoni. Svaki bod će biti važan.

Omiš je ove sezone pod palicom trenera Srđana Mladinića osvojio 27 bodova, a do kraj prvenstva dolaze mu Neretva, Konavljanin, Dugopolje i Jadran (KS). Omišani idu u goste lideru Raštanima, te Neretvancu, Valu i Splitu u posljednjem kolu.

Broj klubova koji će ispasti ovisit će također o uvođenju Prve lige sa šesnaest klubova (sve je hijerahijski povezano), ali i o tome hoće li u slučaju da bude Liga 16 doprvak kroz kvalifikacije izboriti viši rang.

Sigurno je tek da posljednjeplasirani klub u svakom slučaju ispada, dok je s obzirom na to koliko će dalmatinskih klubova ispasti iz Druge lige (ako bude Liga 12 ispadaju četiri kluba), vjerojatno kako će ispasti dva ili možda tri kluba.

NK Omiš


PROČITAJTE VIŠE...
http://www.slobodnadalmacija.hr/Nogomet/tabid/84/articleType/ArticleView/articleId/51211/Default.aspx

 

Povezani članci

Who's Online

We have 232 guests and no members online