Počinju dani rukometa i vaterpola!

kaubojiRukometna reprezentacija Hrvatske na Europskom prvenstvu koje danas (nedjelja) počinje u Srbiji brani dva uzastopna srebra. Uz te dvije medalje, hrvatski rukometaši imaju u ogrlici i jednu broncu. Fali, dakle, samo zlato da upotpune niz. A do njega će biti teško, ali ne i nemoguće, doći na parketima Vršca, Beograda...  Najbolji hrvatski vaterpolisti otputovali su u Eindhoven gdje u ponedjeljak, 16. siječnja počinje 30. Europsko prvenstvo. Europsko zlato iz Zagreba u Nizozemskoj će braniti sastav koji je prije pola godine osvojio broncu na Svjetskom prvenstvu u Šangaju... Počinju dani rukometa i vaterpola! ...

RUKOMET

Prilika za novu rundu s Francuzima

Piše: Mladen Banović

Ozljeđeni Ivano Balić i Drago Vuković po zadnjim informacijama su bolje. Vjerujem da ne treba naglašavati koliko je Vuković značajan za našu igru, a o Baliću da ne govorimo.

hrvatska rukometna reprezentacija

Kao i svakog siječnja proteklog desetljeća najveći protivnici izabranika izbornika Slavka Goluže su nam superjaki Francuzi, tu su, naravno, i uvijek odlični Danci, te kvalitetni Španjolci i ekipa domaćina, Srbija, koja će imati veliku podršku domaćih tribina.

U skupini nas čeka uvijek dobri Island, dragi susjedi iz Slovenije i uvijek jaka Norveška. Sve u svemu ostatak siječnja proteći će većini ljubitelja sporta u "društvu" TV-rukometa.

Kako je Srbija blizu, ne sumnjamo da neki od naših Dragovoljaca (Bole? Joško?) neće i osobno svratiti do Vršca, Beograda popratiti naše na putu do medalje.

Sretno rukometaši!

hrvatska rukometna reprezentacija
 VATERPOLO

Ratko Rudić: Naš cilj se zna, idemo po medalju

Izvor: Slobodna Dalmacija

hrvatski vaterpolisti

Među trinaestoricom vaterpolista je samo jedan vratar, Josip Pavić, zatim centri Nikša Dobud i Fran Paškvalin, braniči Damir Burić, Ivan Buljubašić, Andro Bušlje i Paulo Obradović te napadači Miho Bošković, Maro Joković, Frano Karač, Petar Muslim, Sandro Sukno i Samir Barać. Prva i jedina rezerva naših bit će Marko Bijač, 21-godišnji vratar.

U ponedjeljak nas čeka prva utakmica protiv Rumunja u 14.30 sati. U 2. kolu, u utorak, naše čeka derbi susret protiv Crne Gore. Dva dana poslije, u četvrtak, 19. siječnja jaki suparnik je Srbija. Nakon toga u subotu Njemačka te u posljednjem kolu u skupini europske prvake čeka ogled protiv Španjolaca (ponedjeljak, 23. siječnja).

vaterpolo

Pobjednik skupine će izravno u polufinale, drugi i treći će razigravati za prolaz među četiri najbolja. U drugoj skupini su Italija, Mađarska, Turska, Grčka, Makedonija i Nizozemska.

- Što se tiče naše skupine, sve su to jaki suparnici. Naš cilj se zna. Idemo po medalju u Eindhoven, idemo nastaviti niz uspjeha (sa posljednjih sedam natjecanja Hrvatska se vratila s medaljom -op.a.) - zaključio je izbornik Ratko Rudić.

vaterpolo

Sretno vaterpolisti!

vaterpolo

Povezani članci

Who's Online

We have 204 guests and no members online