AK ONEUM: Rezultati i osvrt na Nagradu Oneuma 2016.

AK Oneum organizirao je prošlog vikenda automobilističko natjecanje sa najvećim brojem natjecateljskih prijava u regiji. U subotu, upravo kad smo posložili zamišljenu stazu, kiša nas je spriječila da je i isprobamo i potvrdimo da neće biti opasnih putanja, nepredviđenih izletnih zona i ostalih potencijalnih problema koje odgovorni organizator treba odraditi da natjecanje prođe na najvećem sigurnosnom nivou. S laganim grčom u stomaku dočekali smo nedjeljno jutro. Sunce i lagani povjeterac osušili su djelomično stazu i zbog sigurnosti  dvadesetak najmalađih vozača na natjecanju - mladih kartingaša - odlučeno je da prvo starataju vozila, njih preko 80 koja će kartingašima osušiti i "očistiti" stazu/putanje. Zamišljeno - odrađeno! Djeca su sva sretna i zadovoljna odvozila svoje natjecanje te na dodjeli pokupila zaslužene pehare. Oko 12 sati, zahavalom sponzorima kluba i svima koji na neki način pomažu da se ovakve manifestacije ponavljaju u napšem kraju, zahvalom brojnim gledateljima a najviše samim vozačicama i vozačima - prvom službenom utrkom otvoren je Memorijal Darko Kekez, spomen na prerano preminulog predsjednika AK Oneum. U tri bodovne vožnje u kojima tisućinke odlučuju najboljima su se pokazali Ivan Batalić - AK Solin, Stipe Bekavac - AK Solin te Ante Mihaljević - AK Split motorsport. U konkurenciji od preko 80-tak vozila, podjeljenih na regionalno prvenstvo (licencirane vozače natjecatelje i amatersko) otvoreno prvenstvo za sve koji taj dan žele svoj adrenalin usmjerit na pravilan način - na sigurnoj, ograđenoj stazi, pod budnim okom lječnika, vatrogasaca i organizatora u daljnjem textu ćemo spomenut samo naše domaće Oneumovce i sumještane..

AUTOMOBILIZAM

Nagrada Oneuma 2016: 5. Memorijal Darko Kekez

Izvor: AK Oneum

Evo rezultata domaćih "sinova vjetra": Raos Ante 3. u klasi 6., Šaškor Domagoj 2. u klasi 4., Maršić Josip 1 u klasi 2., Bartulin Ante 2. u klasi 2., Kaznačić Jozo 2. u klasi 6., Jukić Frane 4. u klasi 4., Jerko Bartulović 4. u klasi 6., Šarac Josip 5. u klasi 6., Trgo Jurica 1. u klasi 7., Vlade Maršić 3. u klasi 2., Grubišić Jure 4. u klasi 5., Burazin Davor 1. u klasi 3., Joško Pavić 4. u klasi 2., Pervan Mladen 9. u klasi 4., Veić Kristijan 3 u klasi 7., Tonći Nazor Điko 2. u klasi 3., Joško Tomić 6. u klasi 6., Nikica Raos 7. u klasi 6., Bajić Srđan 3. u klasi 3, Ivan Tafra 2. u klasi 1., Brstilo Stjepan 4. u klasi 3. i Roko Kovačić 5. u klasi 3.

Nagrada Oneuma 2016: 5. Memorijal Darko Kekez

Osim naših oneumovaca, zapažene rezultate su osvojili i Tomislav Tomaš - 1. u klasi serija do 1600ccm, Neno Dragošević 2 u klasi sport preko 1600, Mate Skender 1 u klasi sport do 1400 i Čopac Domagoj 2 u klasi sport do 1400ccm.

Podjela zasluženih priznanja odrađena je kao i svih dosadašnjih godina u caffe baru "Jure" na Priku.

tomo tomaš

Povezani članci

Who's Online

We have 150 guests and no members online