Dugoratski vozači na spretnosnim vožnjama na Poljudu

Naši automobilisti iz AK Oneum prošli su vikend uspješno sudjelovali na još jednom natjecanju, ovaj put bila je riječ o natjecanju spretnosne vožnje. Natjecanje je održano uokolo stadiona na Poljudu, a kako je sve prošlo pogledajte u nastavku u izvještaju Tomislava Tomaša i Ante Jerčića ...

AUTO MOTO

OSV Poljud 2012 

Dugoratski vozači na spretnosnim vožnjama na Poljudu

Tekst: Tomislav Tomaš
Foto i video: Ante Jerčić

Na sam spomen Poljuda pred očima nam se pojavi šušur i gomila navijača. Nažalost, sport koji je proteklu nedjelju zarobio Poljudsku ljepoticu nije nam ostavio takvu sliku...Recesija, možda nezgodan datum, poklopljen s obilježavanjem državnih praznika ili nedovoljno marketinškog angažmana urodili su održavanjem automobilskog natjecanja pred malim brojem navijača, i to navijača bih istaknuo jer svima onima koji su došli podržati svoje favorite treba duplo zahvalit zbog nesnosne vrućine koja ih nije otjerala u obližnje kafiće, nego su bili prava podrška nekolicini upornih "čunjaša".Organizator je po već viđenom scenariju ostavio vozačima ispite koje poznaju od prošlih godina tako da već uigrane poteze nije trebalo puno uvježbavati, trebalo je samo odvojit to nedjeljno jutro poneku kunu koju bi ionako negdje drugo bacili u vjetar i naravno, trebalo je dovest "nekakav" auto i odvoziti vožnje.Relativno skroman broj prijavljenih vozača nije umanjio atraktivnost vožnji, međusobne borbe gotovo uvijek istih, onih upornih kojima je to više ušlo u krv, korektno odrađeno natjecanje bez ikakvih izgreda i složna i uvjek nasmijana ekipa natjecatelja nešto su što ostaje svima u lijepom sjećanju i stoji kao polog činjenici da ćemo se i sljedeće godine rado odazvat druženju oko "poljudskih čunjeva".

AK Oneum

I da ne zaboravimo - unatoč silaznoj putanji kad su brojke u pitanju u hrvatskom automobilizmu, na Poljudu oko "čunjeva " smo imali tri nova, tek pridošla vozača i treba im čestitati na hrabrosti i upornosti što su stali uz bok onim najzagriženijima. Eppor si muove - kakve je tko bio sreće pogledajte na  Live timingu na  AS SDZ.

Povezani članci

Who's Online

We have 134 guests and no members online