Autoslalom u Rogoznici: 7 pehara za 7 vozača AK Oneuma

U Rogoznici je prošli vikend održana autoslalom utrka koja se bodovala za Prvenstvo Hrvatske u automobilizmu za regiju jug. Nastupilo je tridesetak vozača iz sedam dalmatinskih klubova, među njima i sedam kartingaša. Omiški AK Oneum uspio je, nekako, sa vlastitim sredstvima sudjelovati sa 7 vozača, i to ne samo sudjelovati nego i osvojit 7 pehara za prva i druga mjesta, pehar za generalku (drugo mjesto), i pehar za prvo mjesto u poretku klubova!! Odličan uspjeh vozača omiškog kluba za kojeg uspješno voze i dugoraćani! Evo i imena vozača koji su osvojili nagrade u Rogoznici. Josip Maršić je osvojio 1. mjesto u klasi 2, Živko Roguljić 1. mjesto u klasi 3, Tomislav Tomaš 1. mjesto u klasi 4 te 2. mjesto ukupnog poretka, Josip Šarac je osvojio 2. mjesto u klasi 6 te Kristijan Veić 2. mjesto u klasi 7. U poretku klubova AK Oneum je osvojio 1. mjesto! ...

ROGOZNICA 2014.

Izvor: AK Oneum

Ni nakon tri dana iza trke strasti i zadovoljstvo u klubu se ne stišava jer je među osvajačima pehara bilo i mladih vozača koji su po prvi put sjeli u trkaće vozilo. Svoj talent i adrenalin usmjerili su u ograđeni i siguran prostor trkaće staze i samim time ispoštovali politiku kluba o urednoj i sigurnoj vožnji na otvorenim prometnicama.

Ovo je očiti primjer kako mlade ljude, koji vole automobilizam i malo bržu vožnju, pravilno usmjeriti, a njima samima a tako i klubu i široj zajednici potvrda da su napravili "dobar posao".

Žalosno je jedino što ovakvo educiranje mladih i savjetovanje o postojanju načina sigurne vožnje nije dovoljno medijski popraćeno, a s time je automatski i javnost uskraćena kako informacijama o događaju tako i o radu ovakvih klubova.

U današnje vrime kad ljudi takoreći "ne idu ni u Wc bez auta" događa se toliko nesreća u prometu, pune se stupci crnilom i to ne samo na stranicama crne kronike, već i u onoj susjednoj rubrici o ljudima koji sutra zasigurno neće listati "Slobodnu".

Upravo iz predrasuda pa i neznanja o "svijetu autosporta" i njegovim protagonistima, naše društvo jako malo vodi računa o ovim entuzijastima koji kroz sport i edukaciju pokušavaju omladinu pravilno i na vrijeme naučiti odgovornom ponašanju u prometu, vještinama vožnje koje će danas sutra primjeniti u razne situacije na koje će zasigurno naići u prometu.

Povezani članci

Who's Online

We have 60 guests and no members online