Priča o AK 'Oneum' Omiš

ak oneum omisOd svojih osnutaka 1989. godine kad su se brojna imena koja su do tada vozila za druge klubove udružila i osnovala AMK "Oneum" Omiš, isti je postao okupljalište kvalitetnih vozača, osvajača nemalog broja trofeja u raznim disciplinama. u početku su Omišani osvajali pobjednička postolja u ocjensko-spretnosnim vožnjama rally- druge kategorije, tada najpopularnijim disciplinama. Vremena su se mjenjala i te dvije naizgled spore ali tehnički najteže discipline zamjenio je autocross. Došle su nove, mlade snage i uz preneseno znanje starih majstora zajednički se pune police peharima i medaljama. Iako smo financijski uvijek bili svjetlosnim godinama iza istrijana ili zagrepčana, naš natjecateljski duh, onaj dalmatinski dišpet i veliko iskustvo u tehničkim disciplinama osiguravali su nam redovito mjesto u vrhu ...


AK "ONEUM" OMIŠ

 

AK Oneum

 

Piše: Darko Skender i ekipa iz AK Oneum Omiš
Izvor: AK Oneum Omiš


U automobilističku se scenu uvlači disciplina A09 - autoslalom. Kao ljubitelji adrenalina odlazimo na natjecanja i postajemo brojniji, a autotoslalom postaje najmasovnije automobilističko natjecanje u Evropi pa tako i 90% naših članova natječe se upravo u toj dinamičnoj disciplini.


Brnistra

2005. je godina kada klub organizira prvu utrku autoslaloma na predjelu Brnistra. Odaziv gledatelja i novih članova je takav da od tada "Brnistra" postaje tradicija koja svake godine izrasta u sve veće događanje.

 

AK Oneum


Omiški dani brzine

2009 radimo korak daljei upuštamo se u organizaciju dvodnevne manifestacije – Omiški dani brzine 1. Osim natjecanja u autoslalomu organizirali smo cjelodnevnu prezentaciju različitih disciplina autosporta. Omišani i njihovi gosti su imali priliku vidjeti i doživjeti najkonkurentnija natjecateljska vozila u Hrvatskoj.

Pistom na parkingu protutnjali su formule, prototypovi, razne kategorije i klase trkaćih automobila, kartinzi, off-road terenci, a održano je natjecanje u kronometar vožnji...

 

AK Oneum

 

Uspjeh i pohvale od strane gledatelja i naše krovne organizacije HAKS-a koji su usljedili nakon Omiških dana brzine 1 su nam poticaj da i dalje nastavimo s još više energije i entuzijazma.

U svemu ovome moramo zahvaliti na pomoći i velikom razumjevenju djelatnika PP Omiš s kojima smo ostvarili odličnu suradnju.

Ne smijemo zaboraviti ni sponzore i sve one ljude koji su nam pomogli na bilo koji način. Veliko im HVALA!. Bez njih svega ovoga ne bi bilo.

Nakon ovakvih događanja ponosno ističemo da su pojedinci kao privatni sponzori svakog od nas vozača zasebno, duhu suvremene poslovne prakse komercijalni angžman prepustili nama te se time odmaknuli od vlastite konkurencije i na ovaj način svoju reklamu učinili uočljivom i pokretnom, vidljivom na različitim lokacijama gdje odlaze naša natjecateljska vozila.

 

joško tomić

 

Ponosni smo da smo svojim trudom i organiziranošću uspjeli izdignut "Nagradu Grada Omiša" - Brnistra na nivo Državnog prvenstva.


Planovi za bližu budućnost

U bližoj budućosti su nam u planu provedba škole sigurne vožnje za sve zainteresirane, edukacija mladih o sigurnosti u prometu, sve naprednije, talentiranije zainteresirane motivirati kroz školu sportske vožnje na posebno pripremljenoj stazi, organizacija Prvenstva Hrvatske u ocjensko-spretnosnim vožnjama u Omišu, a od slijedeće godine i u Dugom Ratu.

 

formula

 

Sažetak zaključujemo pozivom da nam se priključite u sljedećim događanjima, vrata kluba su otvorena svima koji se vode mišlju da su mjesta ispuštanja adrenalina i dokazivanja – ograđene piste i parkinzi sa svim sigurnosnim elementima a ne javne prometnice i ulice naših ionako prometom zakrčenih mjesta.


 

ak oneum u dugom ratu
ak oneum u dugom ratu
ak oneum u dugom ratu

Povezani članci

Who's Online

We have 158 guests and no members online