Brnistra: Na Omiškoj se stini vozi najbolja brdska utrka u Hrvatskoj

Brdska auto utrka na Brnistri

U nedjelju je na Brnistri poviše Omiša održana posljednja ovogodišnja auto utrka prvenstva Hrvatske na brdskim stazama. Poznati su svi prvaci, pobjednici klasa, najbolji klubovi.. Organizacija je bila odlična. Niti jedna primjedba nije došla na račun organizatora iz AK "Omišmotorsport". Istvan Kavecz (Dubrovnik Racing) novi je ukupni automobilistički prvak države. Apsolutno zasluženo. U jednom dijelu sezone opasno mu se približio Robert Bradarić, međutim nije izdržao. Brada je zadržao drugo mjesto, a treće mjesto ukupnog poretka pripalo je Damiru Mašiću (Zagreb Racing). Od domaćih državnih prvaka u svojim kategorijama tu su Neven Križanac (AK Oneum Omiš) u kategoriji H14 i Stipe Bekavac (AK Oneum) u klasi 21. U poretku auto klubova Omišani iz AK Oneum su trećeplasirani. Dokazali su da se i sa relativno malo sredstava, ali sa pametno složenim klasama može visoko. Vrlo visoko. I neka slave - zaslužili su! Tri kluba sa obale Jadrana; prva auto trojka u Lijepoj našoj. I dokaz da se na Omiškoj stini vozi najbolja brdska utrka u Hrvatskoj ...

AUTO SPORT

Sjajni Omiš za kraj automobilističke sezone u Hrvata

Izvor: automototrend.com.hr
Foto: Ante Jerčić i drugi

Poredak klubova

Dubrovnik Racing. A tko bi drugi bio prvi. Dubravko Čikor izvrsno je posložio momčad, a njima je preostalo samo da voze i pobijeđuju. I to su ponovo radili izvrsno.Definitivno su najbolji klub Hrvatske. I najuporniji. Kada bi barem drugi putovali na utrke kao što to rade Dubrovčani,,,gdje bi nam bio kraj.

I Šibenčani mogu biti zadovoljni. Iako su u Omišu "poraženi“ od domaćih vozača; momaka iz Oneuma, na kraju su drugi u prvenstvu. Drugim mjestom ostvarili su najveći uspjeh šibenskog klupskog automobilizma.

Trećeplasirani Omišani iz AK Oneum dokazali su da se i sa relativno malo sredstava, ali sa pametno složenim klasama može visoko. I neka slave; zaslužili su. Tri kluba sa obale; prva trojka. I dokaz da se na Omiškoj stini vozi najbolje brdo u Hrvatskoj.


Domaći sinovi brzine

H14 – Neven Križanac (Oneum Omiš). Napravio je „milijun bodova“ prednosti pred posljednju utrku. Mada, kao i svaki vozač, voli da mu se spomene ime. Pa i kada zamjera „kroz šalu“, ima u tim zamjerkama i dosta istine Ali, zaslužio je naslov. Pošteno je odradio sezonu.


Klasa 21 – Stipe Bekavac (Oneum). Potvrdio je naslov i pobjedom u Omišu. Još jedan razlog za slavlje omiških automobilista. Zasluženo, bez i jedne dvojbe. Tiha voda brijege dere. To je Stipe Bekavac..


Umjesto zaključka

Ovogodišnja sezona je iza nas. Uspješna. Što god tvrdili, kada bi i druge discipline bile poput hrvatskog brda, našem auto sportu išlo bi "kao po loju“. Velike zasluga za to ima i sportski direktor Marino Ferlan. Uvijek među vozačima, voli čuti što i kako misle, ne biježi od drugog mišljenja.Brnistr

Stoga je ovogodišnji kraj sezone u Omišu ujedno i dobra najava iduće sezone na brdskim stazama Hrvatske.


PROČITAJTE VIŠE..


Brdska utrka u Omišu, Brnistra 2013

Povezani članci

Who's Online

We have 446 guests and no members online